Verkeersschool Kooij & Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Klusbedrijf Johan Bramer Klusbedrijf Johan Bramer
Joy 4 Life Joy 4 Life
Peter Evers Peter Evers

Grote vrijwilligersactie Dronten Doet

Dinsdag 13 maart 2012

BIDDINGHUIZEN - Ruim 400 klussers uit de gemeente Dronten zetten zich vrijdag 16 en zaterdag 17 maart in tijdens de grootste vrijwilligersactie van Nederland. De officiële opening is vrijdag om 10.00 uur bij een van de grootste klussen: in het Colombinehuis in Biddinghuizen.

Daarna zullen de bijna 50 klussen ter ere van 50 jaar Dronten starten. Een team van vrijwilligers volgt de acties in de drie dorpen en zal er verslag van doen.

Net als in het hele land steken ook inwoners van Biddinghuizen, Dronten en Swifterbant de handen uit de mouwen. Vooral ook jongeren. Het Almere College heeft enthousiast op de oproep van het Dronten Doet comité gereageerd. Zo’n 230 leerlingen doen mee als start voor hun Maatschappelijke Stage (MaS). Het aantal klussen is een record ten opzichte van vorig jaar. Er wordt niet alleen geklust in het Colombinehuis, maar ook bij de dierenparken, de scouting, politie Flevoland en ASVD. Daarnaast helpen vrijwilligers mee bij activiteiten en lunches voor senioren, vindt er onderhoud plaats aan de vaartuigen van de reddingsbrigade en worden de ramen van het woningcomplex De Tas in Biddinghuizen gewassen.

Herkenbaar
Mirjam Bloedjes van het comité zet graag de vrijwilligers in het zonnetje: ‘De meeste klussers zijn herkenbaar en worden door de lokale Gamma in de kluskleren gestoken. Dus ziet u de de komende dagen zo’n klusser voorbij komen, bedank ze vast en moedig ze aan!’ Wie deze actie wil volgen kan dit doen via het twitteraccount @DrontenDoet en op Facebook.

Een team van vrijwillige reporters zal zoveel mogelijk klussen bezoeken en daarvan verslag doen via de sociale media en de website www.meerpaal.nl.

Succes
Het succes van NL Doet blijkt onder andere uit het groeiend aantal vrijwilligers dat zich tijdens deze dagen inzet. Ook leden van het Koninklijke Familie en politici en artiesten steken hun handen uit de mouwen. ‘Met NL Doet laat het Oranje Fonds zien hoe belangrijk vrijwilligers voor de samenleving zijn. Daarnaast draagt het bij aan een goed imago van vrijwilligerswerk’, aldus Ronald van der Giessen, directeur Oranje Fonds. Vrijwilligers vormen de basis van alle organisaties die door het Oranje Fonds worden gesteund. Met NL Doet geeft het Fonds hier een collectieve impuls aan. De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Goede doelen
Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Hoogeveen Dak & Zinkwerken
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top