Verkeersschool Kooij & Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI

Bezoekers Defqon.1 steken handen uit de mouwen

Zondag 19 mei 2013

BIDDINGHUIZEN - In samenwerking met Defqon.1 organiseerde Stichting 10.000 HOURS een vrijwilligersdag in de omgeving van Biddinghuizen en Elburg.

Zaterdag 18 mei hebben honderd Defqon.1 vrijwilligers bij stichting Jelte (therapiecentrum De Roode Draak), het vakantieverblijf Colombinehuis, Boerderij de Scharrelberg, Scouting ‘t Harde en het Baken de handen uit de mouwen gestoken. Dit jaar is er in totaal 1085 uur bijgedragen aan het 10.000 HOURS project.


10.000 hours
Geïnspireerd door de verbondenheid en positieve sfeer onder de bezoekers van dance festivals, ontstond in 2010 het idee om gezamenlijk tijd te doneren aan milieu en maatschappelijke organisaties in de omgeving van het festivalterrein. Het project ontwikkelde zich in razend tempo; de eerste 10.000 uur staan inmiddels op de klok.

Vrijwilligersdag
De vrijwiligers verzamelden zich vroeg in de ochtend bij het Colombinehuis. Onder het genot van een kopje koffie werden de groepen verdeeld. In het Colombinehuis is de Pipowagen geschilderd en onder begeleiding van Landschap Noord-Holland werd ook de tuin en het omliggende bos onder handen genomen.


Daarnaast kreeg stichting Jelte dit jaar een grote beurt; de belevingsruimte en de keuken werden geverfd. Samen met de bewoners van verzorgingshuis het Baken en de hulp van stichting Wiel werden er bloemen geplant. Bij Scouting ‘t Harde werd het clubhuis opgeknapt. “Dit was een klus die al twee jaar bleef liggen, door dit fantastische initiatief is het eindelijk gedaan,” aldus Marja Klein van Stichting Wiel. Als verrassing trad een prominente Defqon.1 deejay op tijdens de afsluitende borrel en barbecue.

Vorig jaar bleek dat de vrijwilligersdag erg in de smaak valt bij Defqon.1 bezoekers en kreeg het project meer aanmeldingen dan dat er plekken waren. Door vooraf vijf uur vrijwilligerswerk te doen via Nederland Cares werd voorrang verstrekt bij de inschrijving. Hier heeft een kwart van de deelnemers gebruik van gemaakt, waardoor er voordat de vrijwilligersdag plaatsvond al diverse maatschappelijke organisaties hulp kregen.

Voor meer informatie en updates zie: http://10000hours.nl, http://facebook.com/10.000HOURS en http://twitter.com/10000HOURS.


Defqon.1 Festival
Duurzaamheid is een belangrijk onderdeel van Defqon.1. Tijdens het festival op 21 t/m 23 juni te Biddinghuizen zijn podia en decoratie vervaardigd van gerecycled materiaal, is er een groot aanbod aan biologisch eten en is er aandacht voor afvalscheiding. Toegangskaarten voor Defqon.1 waren binnen no-time uitverkocht. Meer informatie: http://defqon.1.nl.

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Defqon.1
Verkeersschool Kooij & Wallet
Verkeersschool Kooij & Wallet
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top