Kjell's Opslag Kjell's Opslag
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Fruithandel Van Beek Fruithandel Van Beek
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis

Valentijn verrassing voor opa en oma

Zaterdag 13 februari 2016

BIDDINGHUIZEN - Leerlingen van groep vijf en zes van De Tamarisk uit Biddinghuizen spelen dit weekend voor Valentijn. Zij doen mee aan de actie van het initiatief Vraagelkaar.

Behalve kinderen van de Tamarisk, doen ook leerlingen van Het Kompas in Dronten en groep zeven van De Schakel uit Dronten mee aan de actie.

De kinderen vulden een waardebon in voor hun opa, oma, vader, moeder of buurvrouw, speciaal voor Valentijnsdag. Quin, Silvester en Kirsten gaan de auto van hun opa wassen. Juliette wil wel stofzuigen voor haar opa en oma en Vera gaat boodschappen doen. Een meisje gaat een spelletje met haar buurvrouw spelen omdat ze verdrietig is sinds haar man is overleden.

Waardevol cadeau
(Groot)ouders en buren die zondag een mooie rode envelop op de mat vinden, hebben geluk. De kinderen mochten zelf bedenken wat ze willen geven: glas naar de glasbak brengen, een boodschap halen, bloembollen planten, of iets leuks gaan doen, zoals samen winkelen. Ze geven iets cadeau dat geen geld kost maar wel erg waardevol is.

Iets voor elkaar doen
De Valentijn actie is van Vraagelkaar. Op de site www.Vraagelkaar.nl kun je elkaar, zonder verplichting, alles vragen en aanbieden. Gewoon omdat je iets zoekt wat je nodig hebt of omdat je het leuk vindt om iets voor een ander te doen. Zo kun je veel voor elkaar betekenen, bijvoorbeeld een boodschap doen voor je zieke buurvrouw of de tuin van je grootouders. Door Vraagelkaar moet het weer gewoon worden om iets voor elkaar te doen.

Enthousiaste juf
Juf Ria van het Kompas is enthousiast: 'ik vind het een leuk en goed initiatief. Ik heb de website meteen bekeken en zag ook het stukje over Vraagelkaar woensdag in De Telegraaf.' Volgens juf Petra van de Schakel kunnen veel mensen baat hebben bij Vraagelkaar: 'Zo kunnen we veel voor elkaar betekenen'.

(Foto Vraagelkaar, leerlingen Het Kompas)

Redactie BHZNet.nl

actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top