Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Fruithandel Van Beek Fruithandel Van Beek
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Peter Evers Peter Evers
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis

Basisschool De Wingerd in finale Grote Verkeersquiz Dronten

Donderdag 9 maart 2017

BIDDINGHUIZEN - De finales van de Grote Verkeersquiz Dronten, vinden plaats op donderdagmiddag 16 maart in de Meerpaal. Tien klassen uit de gemeente Dronten gaan de strijd met elkaar aan om te zien welke school het meest weet over verkeersregels en het beste verkeersinzicht heeft. Onder de finalisten zit basisschool De Wingerd uit Biddinghuizen.

De quiz is dit jaar voor het eerst georganiseerd voor basisschoolleerlingen woonachtig in de gemeente Dronten uit groep 6. Wethouder Vekeer, Nico Verlaan reikt om 14.30 uur de wisselbeker uit aan de winnende school. Klaas van Kruistum, bekend van onder meer Wie is de Mol, Checkpoint en Zapp Live, presenteert de quiz.

Voorrondes
Alle basisscholen in de gemeente waren uitgenodigd mee te doen aan de voorrondes van de Grote Drontense Verkeersquiz. 18 basisscholen met in totaal 498 leerlingen hebben hieraan deelgenomen. De 12 scholen die de vragen in de voorronde het beste hebben gemaakt en de finalerondes op 16 maart mogen spelen, zijn: De Branding, De Schakel, De Zevensprong, Het Zuiderlicht, De Wilgerijs, Het Kompas, De Zonnewijzer, De Christiaan Huygens, Aan Boord, De Flevosprong, De Dukdalf en De Wingerd.

Verkeerseducatie door middel van verkeersquiz
De gemeente Dronten vindt verkeerseducatie op basisscholen erg belangrijk, omdat kinderen een kwetsbare groep in het verkeer vormen en moeten leren hoe ze zich op een veilige manier door het verkeer kunnen bewegen. Hiermee kunnen ongelukken worden voorkomen en neemt de verkeersveiligheid toe. Door van de verkeerslessen een wedstrijd te maken, zijn kinderen meer gemotiveerd om mee te doen. Ze willen immers graag winnen. Daarnaast worden scholen en docenten gestimuleerd goede verkeerslessen aan te bieden.

Eerste keer
De Grote Verkeersquiz Dronten wordt dit jaar voor de eerste keer georganiseerd door Tref-ik Verkeersadvies en de gemeente Dronten en is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de Provincie Flevoland.

Redactie BHZNet.nl / Bron: Gemeente Dronten

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Gemeenteberichten
Pelletkachels Flevo Pelletkachels Flevo
Pelletkachels advies en verkoop
Parksingel 23
8256 GE
Biddinghuizen
T 0321-333802
F 0321-331014
E info@pelletkachels-flevo.nl
W http://www.pelletkachels-flevo.nl
Pelletkachels Flevo
Pelletkachels Flevo
Adverteerder in de rubriek Meerpaal
Fruithandel Van Beek
Fruithandel Van Beek
Adverteerder in de rubriek Wingerd
Kafa
Kafa
Adverteerder in de rubriek Basisscholen
Installatietechniek Schaap
Installatietechniek Schaap
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top