Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Verkeersschool Kooij & Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
De Kubbe BV - Biddinghuizen De Kubbe BV - Biddinghuizen
Fruithandel Van Beek Fruithandel Van Beek
Kjell's Opslag Kjell's Opslag

Reuzenbalsemien trekken bij Biddinghuizen

Donderdag 15 juni 2017
Reuzenbalsemien trekken bij Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Aanstaande vrijdag begint de Week van de Invasieve Exoten. Tot zondag 25 juni zijn er op verschillende locaties verspreid over Nederland zo'n 25 publieksactiviteiten rond uitheemse planten en dieren die door menselijk toedoen hier terecht zijn gekomen. In Biddinghuizen kunt u Landschapsbeheer Flevoland meehelpen met het verwijderen van de Reuzenbalsemien.

Doordat de natuurlijke vijanden van deze uitheemse planten hier ontbreken, kunnen ze gaan woekeren en schade veroorzaken aan natuur, gezondheid, waterbeheer, landbouw en andere belangen.

In Biddinghuizen wordt sinds twee jaar de reuzenbalsemien bestreden in het dorpsbos, omdat deze exoot de inheemse planten (en bijbehorende dieren) wegdrukt. Het uittrekken van de plant, die ook wel bekend staat als springbalsemien, is gemakkelijk. Maar door de wijde verspreiding in het bos is het een uitdaging om alle reuzenbalsemienen te verwijderen.

22 juni
Vanuit Landschapsbeheer Flevoland is er een groep actief die op donderdag 22 juni hier de reuzenbalsemien gaat bestrijden. Helpt u mee? Verzamelen bij de Scharrelberg aan de Sportlaan te Biddinghuizen om 13.00 uur. Het is desgewenst ook mogelijk om mee te rijden vanaf het kantoor van Landschapsbeheer in Lelystad. Informatie en aanmelden bij Lodewijk van Kemenade, 0320-294936 en kemenade@landschapsbeheer.net.

Redactie BHZNet.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Natuur
Hoogeveen Multi Service
Hoogeveen Multi Service
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top