Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Terrascompleet.nl Terrascompleet.nl

Wetenschapsprogramma Lowlands bekend

Vrijdag 14 juli 2017
Wetenschapsprogramma Lowlands bekend
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Van 18 t/m 20 augustus vindt op evenemententerrein Walibi Holland in Biddinghuizen de uitverkochte vijfentwintigste editie van "A Campingflight to Lowlands Paradise" plaats. Het wetenschapsprogramma bestaat naast de zes onderzoeken van LL Science ook de dagelijkse Nationale wetenschapsquiz en VPRO Presenteert: The Mind Of The Universe.

Hoe zwalk je op alcohol? Kun je typen met je brein? Wat is liefde? En is talent aangeboren? De wetenschappers van LL Science zetten hun tanden in o.a. deze vraagstukken en gaan een heel weekend lang op onderzoek uit. Het LL Science programma is een samenwerking van Lowlands, BKB en New Scientist.

LL Science – Lowlands Got Talent
Een klein podium. Een publiek. Licht uit, spot aan! Nu is het moment om op Lowlands op te treden. Speel je de sterren van de hemel of breekt het angstzweet je uit? Het Radboudumc zoekt het voor je uit.

LL Science – Typen Met Je Brein
De toekomst is nu: tijdens Lowlands Science schrijf je met hersengolven je eigen verhaal. Typen we straks allemaal zonder handen? De Radboud Universiteit Nijmegen geeft je een kijkje in de technologie van morgen.

LL Science – Love Is… In Your DNA!
Dat hij of zij de ware is, zit mede opgesloten in je DNA! Genetisch gezien trekken tegenpolen elkaar aan. Vind jij tijdens Lowlands Science een DNA-match? Het team van het Leids Universitair Medisch Centrum onderzoekt of DNA-dating het daten van de toekomst is.

LL Science – Vaker Ziek In De Winter
Samen bibberen in een bad. Voor de wetenschap. Om te onderzoeken waarom je in de winter vaker ziek bent. In de zomer op Lowlands. Logisch toch? De slimmeriken van het Radboudumc vinden van wel en duiken dieper in de oorzaken van griep.

LL Science – Overleef Jij De Virtuele Zombie-Epidemie?
De GGD Flevoland en Amsterdam, het RIVM, de VU en Games for Health slaan de handen ineen om de verspreiding van infectieziekten te onderzoeken. De ultieme infectie? Een zombievirus natuurlijk, dat virtueel maar meedogenloos om zich heen zal grijpen. En waarbij ook de vraag gesteld kan worden: dansen zombies wel genoeg?

LL Science – Hoe Zwalk Je Op Alcohol?
Hoe anders beweeg je met een drankje achter de kiezen? Onderzoekers van de Hogeschool van Amsterdam simuleren dronkenschap op zoek naar een antwoord op de eeuwige vraag: hoe anders gedraag jij je met een verhoogd promillage in je bloed?

Naast het spelen van vrijwillig proefkonijn kun je bij de VPRO terecht voor jouw dagelijkse portie kennis: je kunt iedere dag meedoen aan de Nationale Wetenschapsquiz in de Echo of extra kennis opdoen door de docu's van The Mind Of The Universe te bekijken. Deze zie je in de tent bij het LL Science dorp waar bovendien de VPRO in samenwerking met New Scientist tweemaal daags met een live talkshow jouw geest verrijkt.

Nationale Wetenschapsquiz
Knappe koppen opgelet! Ook dit jaar presenteert de VPRO weer een speciale Lowlandseditie van de Nationale Wetenschapsquiz, dit keer gepresenteerd door wetenschapsjournalist Anna Gimbrere en Rob van Hattum, documentairemaker en Chief Science Officer van het sciencemuseum NEMO.

VPRO Presenteert: The Mind Of The Universe @ Lowlands
Niet bang voor Grote Vragen over de toekomst van de technologische mens in het onmetelijke heelal? Haast je dan naar de tent van The Mind of the Universe op Planet Paradise voor livetalkshows en interviews met wereldberoemde wetenschappers.

Bron: http://www.rockportaal.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Lowlands
Klusbedrijf Johan Bramer
Klusbedrijf Johan Bramer
Adverteerder in de rubriek Lowlands 2017
Kjell's Opslag
Kjell's Opslag
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 2.5 °C
  • 0.6 mm
  • 5.3 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
Klamer Fietsen Klamer Fietsen www.klamerfietsen.nl
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top