De Kubbe BV - Biddinghuizen De Kubbe BV - Biddinghuizen
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Verkeersschool Kooij & Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Peter Evers Peter Evers

Meer Flevolanders willen organen niet afstaan

Woensdag 11 oktober 2017
Meer Flevolanders willen organen niet afstaan
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Ruim drieduizend Flevolanders hebben afgelopen jaar aangegeven dat zij géén organen willen doneren. Dat blijkt uit cijfers die door Localfocus zijn opgevraagd in het kader van de nationale Donorweek.

In totaal zijn er nu bijna 43.000 Flevolanders die geen organen willen afstaan voor donatie. De groep Flevolanders die wel donor willen zijn of die anderen hierover willen laten beslissen is groter: ruim 88.000. Deze groep bleef het afgelopen jaar bijna gelijk, er kwamen zo'n 400 mensen bij die mogelijk beschikbaar zijn als donor. In Flevoland is één op de drie mensen van 12 jaar en ouder geregistreerd.

Vorig jaar haalde het voorstel voor een nieuwe donorwet een nipte meerderheid in de Tweede Kamer. Hierin staat dat iedereen donor is tenzij men uitdrukkelijk heeft verklaard het niet te willen. Begin volgend jaar beslist de Eerste Kamer of de nieuwe wet echt van kracht wordt.

Tijdens de jaarlijkse Donorweek wordt aandacht gevraagd voor het belang van orgaandonatie. In september stonden in totaal 1.116 mensen op de wachtlijst voor een orgaan, acht procent meer dan in dezelfde maand in 2016. Volgens de organisatie overlijden ieder zo'n 130 tot 150 patiënten die op de wachtlijst staan.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Gezondheidszorg
Joy4Life Joy4Life
Actief Genieten!
Baan 24-26
8256 AX
Biddinghuizen
T 0321-332244
F 0321-332764
E info@j4l.nl
W http://www.j4l.nl
Joy4Life
Joy4Life
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top