De Kubbe BV - Biddinghuizen De Kubbe BV - Biddinghuizen
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Kjell's Opslag Kjell's Opslag
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Peter Evers Peter Evers

Jel Piero wint eerste voetbalmanager

Maandag 19 mei 2003

BIDDINGHUIZEN - Jel Piero is winnaar geworden van de eerste editie van de BAS Voetbal Manager. Het team behield op de laatste speeldag de leiding op Topscorer '95/ '96.

Bijna een jaar geleden ontstonden de plannen voor een eigen teammanager voor de senioren van BAS Voetbal. Aan het begin van het seizoen werd het spel daadwerkelijk gestart. Wekelijks scoorden deelnemende teams punten voor de uitslagen en doelpunten van 'hun' 11 spelers.

BHZ-Net werkte mee aan het werven van deelnemers waardoor het totale aantal deelnemers uitkwam op 54.

Beslissing
De beslissing was eigenlijk al gevallen op zaterdag 10 mei, toen team 'Jel Piero' de voorsprong op de nummer 2 vergrootte van 3 naar 7 punten. Na de wedstrijd van BAS 1 op dinsdag 13 mei was de uitslag definitief.

Dubbele winnaar
Jel Piero was ook al winnaar van de eerste periode - de basis voor zijn eindzege. In de winterstop wisselde de teammanager slechts één speler. Het totaal van zijn team was genoeg om alle andere 53 deelnemers achter zich te houden. De tweede periode werd gewonnen door 'barkluin'.

Spelers in de punten
De beste keus over het hele jaar bleken de gebroeders André en Erwin ten Cate, die 91 respectievelijk 76 punten haalden. De oudste van de twee was hiermee eveneens de best scorende aanvaller. De best scorende middenvelders waren Chris Burgers, Erik van Asselt, Henri Hanse (allen BAS 5) en Sieberen Sybesma (BAS 3). Verdedigend was Theo van Someren (BAS 4) de beste keus met 52 punten, terwijl Edwin Boelens (BAS 2) de beste onder de lat was (39 punten).

Als team kwam BAS 4 het beste uit de bus met een gemiddelde score per speler van 42,1 punten. BAS 2 volgt met 37,9 punten voor BAS 5 (33,4), BAS 1 (23,8) en BAS 3 (20,5).

Herhaling
Volgend seizoen is er weer een Voetbalmanager. In die tweede editie mogen de kenners van BAS zich opnieuw bewijzen. De regels worden in ieder geval uitgebreid. Ook de dames van BAS worden meegenomen in de teamkeuzes en punten.

Bron: BAS Voetbal.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Basvoetbal
Kjell's Opslag
Kjell's Opslag
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top