Verkeersschool Kooij & Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Terrascompleet.nl Terrascompleet.nl
Kafa Kafa
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis

Rolstoelgebruikers belonen Walibi World met prijs

Woensdag 13 september 2006

BIDDINGHUIZEN - Na een stemperiode van enkele maanden is Walibi World verkozen tot het meest rolstoeltoegankelijke attractiepark van Nederland.

De verkiezing heeft plaatsgevonden op de website rollerpark.nl, waar meer dan 900 rolstoelgebruikers en minder validen hun stem uitbrachten.

Rolstoelgebruikers worden door hun handicap vaak belemmerd in de dingen die het leven juist zo leuk maken. Een dagje uit blijkt lang niet altijd haalbaar, gezien de vele obstakels die overwonnen moeten worden. Via de website http://www.rollerpark.nl kunnen rolstoelgebruikers informatie met elkaar uitwisselen over de rolstoeltoegankelijkheid van verschillende attracties in Nederland. Ook kunnen de bezoekers van deze website hun stem uitbrengen op het park waarvan zij vinden dat deze het best toegankelijk is voor rolstoelgebruikers.


De uitslag van de stemronde bepaalt samen met het deskundige juryrapport welk Nederlandse attractiepark wordt verkozen tot het “meest rolstoeltoegankelijk”. Dit jaar is dat Walibi World geworden.

De brede drempelloze paden, hellingen in plaats van trappen, de speciale minder validen entree bij de attracties en de vriendelijkheid van de medewerkers bleken doorslaggevend voor het behalen van deze titel. “Ik had nooit verwacht dat Walibi World, met al die spannende achtbanen zo toegankelijk zou zijn voor rolstoelgebruikers. Ik mocht samen met nog 3 introducés via een speciale ingang de attracties betreden, hierdoor hoefde ik niet met mijn rolstoel in de rij te wachten. Dit geldt niet allen voor mij maar voor iedere minder valide die het park bezoekt! Daarnaast waren de medewerkers van het park erg vriendelijk en behulpzaam, ik voelde me een echte VIP”, aldus een enthousiaste Ronald den Dulk, medeoprichter van de website rollerpark.nl.

Walibi World is blij met het behalen van deze titel. “Het is onze missie om íedereen een onvergetelijke dag uit te laten beleven in Walibi World. We zijn dan ook erg blij met deze erkenning, maar ook zeker met de tips die we hebben gekregen om het park nog toegankelijker te maken dan het nu al is.” Aldus een trotse Marcel Schonenberg, Algemeen Directeur van Walibi World.

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Walibi Holland
Kjell's Opslag
Kjell's Opslag
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 5.3 °C
  • 3.2 mm
  • 5.5 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
Klamer Fietsen Klamer Fietsen www.klamerfietsen.nl
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top