Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems

Inwoners aantal Biddinghuizen 

21-07-2015 16:52 - Rob van den Bos
Goed Nieuws !

Het aantal inwoners in Biddinghuizen is nog nooit zo hoog geweest !
Zie www.dronten.nl/feiten en cijfers.
Het aantal tekoop staande huizen neemt af.

BIDDINGHUIZEN PLACE TE BE
02-12-2020 14:22 - AED
Dekking AED neemt af tijdens COVID-19
Door COVID-19 is er veel veranderd in Nederland. Het leek in de zomer de goede kant weer op te gaan, maar nu de herfst in aantocht is lopen het aantal COVID 19 besmettingen helaas weer snel op. Hierdoor worden er vanuit de overheid weer meer maartregelen genomen om de druk op de ziekenhuizen zo laag mogelijk te houden. Echter wat vergeten wordt is daarom juist het belang van de AED dekking in Nederland.

Consequenties COVID-19
Doordat er rekening wordt gehouden met de druk op de ziekenhuizen, mensen afstand moeten houden en je publieke plekken zoveel mogelijk moet vermijden. Stellen veel mensen dingen uit. Zoals een ziekenhuis bezoek. Zeker de kwetsbare doelgroep, zoals de ouderen. Daarom is het belangrijk dat je zorg draagt voor de mensen om je heen. Dit bereik in eerste instantie door oprecht geïnteresseerd te zijn en op die manier te kijken of je wat voor iemand kan betekenen. Meestal gaat het om de kleine dingen, maar daarnaast als VVE kun je, door je krachten te bundelen, meer bereiken.

AED in buurt
Er zitten grote groepen mensen thuis. Een gedeelte van deze mensen gaan minder snel, met bijvoorbeeld hartklachten, naar het ziekenhuis. Dat houdt in dat er meer verantwoordelijkheid bij de buurt komt te liggen. Dus daarom is het belangrijk dat er voldoende EHBO-ers zijn en dat iedereen weet hoe ze deze mensen moeten bereiken. Dit kan bijvoorbeeld door als VVE een App groep op te zetten. Daarnaast is het belangrijk dat elke bewoner toegang heeft tot een AED. De goudenregel is dat een AED binnen 6 minuten ingezet moet worden. Dit de meest cruciale periode.

Goede AED dekking
Wanneer er sprake is van een goede AED dekking is het belangrijk dat voldoende bewoners, middels een AED cursus, wordt opgeleid tot AED bediener. Hierdoor raak je bekend met de AED en weet je beter wat je moet doen bij een hartstilstand.

AED aanmelden
Daarnaast is het belangrijk om de AED aan te melden bij HartslagNu. Dan wordt de AED opgenomen in het landelijke netwerk. Daarbij worden eventuele gemaakte kosten vergoed door uw gemeente. Dus het aanmelden van uw AED loont altijd. Belangrijk is dat u als VVE uw AED buiten ophangt. Dan is de AED voor iedereen toegankelijk.

U gaat een AED kopen die al in de aanbieding is, dan ontvangt u toch deze extra € 100 korting. Heeft u vragen of wilt u dat wij een initiatief steunen? Neem dan contact met ons op. Wij kijken dan wat wij voor u,en uw buurt kunnen betekenen.
Heeft u de AED ingezet? Laat het ons weten, want dan zorgt AEDmaster ervoor dat uw AED weer operationeel wordt gemaakt.
Reageer op deze discussie
Om te kunnen reageren dient u in te loggen met uw account.

Klik hier om in te loggen / registreren
twitter facebook rss top