Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat

Ingezonden: verslag demonstratie Lelystad Airport 

20-11-2017 13:23 - Redactie BHZNet.nl
Via mail ontvingen wij onderstaande ingezonden brief.

Er waren een paar honderd mensen, waaronder enkelen uit Biddinghuizen en Dronten.
De aanwezigen kwamen uit Gelderland, Overijssel, Friesland, Rotterdam, Eindhoven,Ede,ook was er een directeur van vakantiewoningen op de Veluwe. Het is vooral dank zij deze mensen dat er meer protest komt. En dat is nodig.

In de Flevopost was er die week geen aankondiging van deze tegen demonstratie evenmin in Biddinghuizen Actueel. Ook was de bewijzering naar de demonstratie plek summier en stonden wij op een achteraf veldje. Maar als je achter een plan staat dan deert dat niet.
In de Flevopost stond de week na de demonstratie wel dat er maar een paar honderd mensen waren en dat er op de beurs voor de ontmoeting- kennismaking wel 1400 mensen waren gekomen.

Het geeft de indruk dat er vanuit de gemeente Dronten en Leystad alles aan gelegen was om zo min mogelijk aandacht aan deze demonstratie te geven.

Maar hoeveel mensen er waren is niet belangrijk het gaat erom dat diegenen dier er waren een blik naar de toekomst hebben. Met hart voor mens en dier. Welzijn van leven naar de toekomst is niet in cijfers uit te drukken.
Laag vliegen geeft niet alleen overlast van geluid maar ook een fijn stof uitstoot en kerosine uitstoot die schadelijk is voor mens en dier.
En dan zijn er boeren die Flevolandse producten aan willen gaan bieden aan de mensen. Producten die geparfumeerd zijn met kerosine en fijn stof. Smakelijk eten!!!!
Welzijn moet voor welvaart staan. Er wordt teveel gedacht vanuit een economisch model en te weinig geluisterd naar de burger.

Herberekening door een ingenieur heeft duidelijk gemaakt dat de berekeningen die er lagen niet kloppen. Het werk moet dus overgedaan worden. En dat kost tijd .
Schiphol en ondernemers uit Dronten willen de uitbreiding realiseren in 2019. De tegen beweging wil uitstel tot 2023 zodat er nog eens goed gekeken kan worden naar de gevolgen van deze uitbreiding.
Zo blijkt dat ook de burgemeesters van de betrokken gemeenten zich hebben terug getrokken uit de gesprekken aan de Alders tafel. Want hun argumenten werden niet belangrijk gevonden. De stem van de burger is minder belangrijk dan de stem van geld en macht.

Voor vluchtelingen zeggen we wel vol is vol maar voor het luchtruim kan blijkbaar alles. Want laagvliegen is nodig omdat er hoger in de lucht geen ruimte meer is.
Verkeersleiders zitten ook niet aan de Alders tafel.
Er is heel wat reuring, dus laten we verstandig zijn en samen gaan voor een uitstel naar 2023. En uiteraard liever nog helemaal niet door laten gaan .

Kom op mensen laat je stem horen en kijk naar de toekomst. Laten we samen naar betere oplossingen zoeken en als heel veel mensen dat willen dat moet men naar ons luisteren. Natuurlijk is het allemaal al beslist maar wij hoeven ons daar niet bij neer te leggen. Belangen van bewoners moeten zeker meegenomen worden en hoe meer mensen laten weten dat ze hart hebben voor welzijn van dier en mens hoe beter.
Dus blijf wakker en alert !!
Kies voor een toekomst waar het welzijn van mensen en dieren betekenis heeft.

Marianne Alting Brooijmans
Reageer op deze discussie
Om te kunnen reageren dient u in te loggen met uw account.

Klik hier om in te loggen / registreren
twitter facebook rss top