Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Adm. Financiële Advisering Kafa

Kassa: oude cv-ketels Agpo Ferroli gevaarlijk 

17-03-2019 11:21 - Kylian
LET OP !!! OOK IN BIDDINGHUIZEN
NOORD-HOLLAND - In Nederland hangen ongeveer 150.000 'mogelijk levensgevaarlijke' cv-ketels van het merk Agpo Ferroli. Het gaat om cv-ketels van de typen Econpact, Ultima, Megadens en Megalux met een productiedatum van voor 2011. Dat heeft het consumentenprogramma Kassa uitgezocht. Er zouden al enkele woningbranden zijn ontstaan.

Onderhoudsbedrijf Breman vindt de veiligheid van de ketels 'onbeheersbaar' en dat wordt onderschreven door onafhankelijk technisch onderzoeker Peter Coppes en emeritus-hoogleraar Veiligheid en Rampenbestrijding Ben Ale die Kassa raadpleegde. Zij stellen dat alle 150.000 ketels vervangen moeten worden.

Lees ook: Nieuwe CV-ketels voor flats Beverwijk na koolmonoxide-incident

De problemen ontstaan volgens het programma als de warmtewisselaar verstopt raakt doordat mensen zuinig stoken. Hierdoor ontstaat warmtestuwing in de verbrandingskamer (warmtewisselaar) en smelt het aluminium eromheen.

In 2009 is voor het eerst melding gemaakt van problemen. De fabrikant heeft toen verbeteringen doorgevoerd en ook zijn de handleidingen en communicatie met consumenten en monteurs aangepast.

Lees ook: Geen nieuwe cv-ketels meer vanaf 2021

Fabrikant Agpo Ferroli herkent zich niet in de problemen en stelt op zijn site dat het altijd volledig openheid van zaken heeft gegeven, ook aan de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Het gaat om ketels die minstens tien jaar oud zijn. Het probleem zou alleen optreden bij zwaar vervuilde wisselaars. Die moeten eigenlijk elke jaar twee jaar gecontroleerd en schoongemaakt. Als dat onderhoud langer geleden is, moet het nu alsnog gebeuren.

Zie: https://www.nhnieuws.nl/nieuws/242236/kassa-oude-cv-ketels-agpo-ferroli?fbclid=IwAR34XSDJnJXPRZo-2ByZUpA2aF9ng_uFbAlSV2MqGsYeNG_Svn9HL9fe7Vc
Reageer op deze discussie
Om te kunnen reageren dient u in te loggen met uw account.

Klik hier om in te loggen / registreren
twitter facebook rss top