Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Teakhouten meubelen PolderTEAK
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer

De 5 Speijers winnen Familiebiljart

Dinsdag 6 november 2007
De 5 Speijers winnen Familiebiljart
Foto: BBC

BIDDINGHUIZEN - In de biljartzaal van de Biddinghuizer Biljart Club (BBC) in Biddinghuizen zijn zaterdag 3 november 2007 De 5 Speijers uit Rozenburg de winnaars geworden van de 2e voorronde van het 2e Nationaal Kampioenschap Familiebiljart Libre, waarmee zij zich naast de Broers Giesbergen plaatsten voor het 2e Nationaal Kampioenschap Familie Biljart Libre in oktober 2008.

Eerder wonnen zij eveneens in Biddinghuizen de 3e voorronde van het 1e NK.

In een uiterst gezellige ambiance streden 24 biljartende broers en 1 zus uit 5 families om de hoogste eer.

De organisator, Bram Speijer uit Oosterhout, wist ook dit keer weer 5 familieteams te laten biljarten op 5 tafels, zo’n 50 partijen! De prijzen waren geschonken door Jonker Carrosserieën uit Apeldoorn; Jonker Constructie uit Deurne en Jonker Timmerwerken uit Neerkant met een fikse korting van Bekerhuis Altijd Prijs uit Oosterhout.


De uitslag:
1. De 5 Speijers (Rozenburg) 118,93 punten
2. The Smitten Brothers (Wieringerwerf) 111,44 punten
3. De broers Odijk (Almere) 100,54 punten
4. De 4 broers en 1 zus Pijnacker (Breezand) 89,05 punten
5. The Douwsma Brothers (Oudega) 74,90 punten

Henk Pijnacker schreef de hoogste procentuele serie (54,3%) op zijn naam, terwijl Frans Smit de hoogste individuele score (27,35 punten) behaalde.

Gelegenheidscaptain Joop Speijer nam de cup met de grote oren in ontvangst en was verheugd dat hij en zijn team zich ditmaal weer in Biddinghuizen wisten te plaatsen, nu voor het 2e Nationaal Kampioenschap Familiebiljart Libre. De 5 Speijers speelden een gemiddeld moyenne van 2,40, mede dankzij een geweldige laatste partij van Ed Speijer, die in zijn laatste partij zelfs 10,56 punten wist te scoren!


Een primeur was de deelname van de eerste vrouwelijke deelnemer aan het NK Familiebiljart Libre, Barrie Pijnacker, die verdienstelijk speelde en haar “mannetje stond”. Huub (moyenne 20) en Henk (moyenne 6) Pijnacker maakten er prachtige demonstratiepartijen van (Huub zelfs met de kortste partij in 4 beurten en een serie van 227 caramboles). Echter door de noodzakelijke tijdgebondenheid van de partijen, waren zij niet in staat echt hoge punten voor hun team te halen.

Na afloop van het toernooi hebben De 5 Speijers vooralsnog besloten geen maximum moyenne in te stellen voor deelname aan hun toernooien. Ron Speijer: “Het is juist een genot om iemand een serie van 200 en meer te zien maken, alhoewel de 25 minuten per partij dan wel snel zijn volgespeeld. Door de unieke wedstrijdindeling heeft iedere tegenstander van een hogere speler dezelfde handicap, dus genieten we liever, want dat past prima in de familiaire opzet van onze biljarttoernooien”.

Inmiddels hebben De 5 Speijers 22 ingeschreven familieteams, voor de 4 voorrondes in het hele land. De volgende voorrondes worden gespeeld op 8 december 2007 in Yip-Plaza in Goes en in februari 2008 op een nog aan te wijzen locatie, waarna om het 2e Nationaal Kampioenschap Familiebiljart Libre zal worden gestreden in oktober 2008.

Alhoewel er al een ruim aantal deelnemende familieteams zijn geregistreerd, kunnen nieuwe teams kunnen zich altijd nog aanmelden via de website http://www.de5speijers.nl.

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Biljarten
Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Hoogeveen Dak & Zinkwerken
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 8.5 °C
  • 0.0 mm
  • 8.1 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top