Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Adm. Financiële Advisering Kafa
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Teakhouten meubelen PolderTEAK

Wandelend naar Kerst in het Harderbos

Maandag 3 december 2007

BIDDINGHUIZEN - Tussen Sinterklaas en Kerst even tot rust komen in de natuur kan met Natuurmonumenten op zaterdag 15 december in het Harderbos. De excursie ‘wandelend naar Kerst’ start om 14.00 uur bij de p-plaats van het Harderbos aan de Karekietweg en duurt ongeveer twee uur.

Rust
In deze tijd, maakt de natuur zich klaar voor de winter. Deelnemers gaan in alle rust bekijken, wat er allemaal bij komt kijken voor alle dieren, bomen en struiken in het bos klaar zijn voor de winter. Veel bomen tonen hun blad- en bloemknoppen voor het komende voorjaar al. De meeste dieren hebben bescherming gezocht in hun holen of houden zich in leven door middel van de wintervoorraden die ze eerder in het jaar hebben aangelegd. Vogels zijn gemakkelijk te ontdekken tussen de kale takken. Een aantal vogelsoorten hield de Nederlandse winter voor gezien en vertrok naar warmere oorden. Andere zijn gebleven en moeten de winter zien te overleven.

Pril oerbos
Het Harderbos behoort met het Harderbroek en de Kievitslanden tot de meest gevarieerde en volwassen natuurgebieden in Flevoland. Op loopafstand van elkaar vindt u hier pril oerbos naast ruige moerassen, bloemrijk grasland en vogelrijke plassen. Als het echt wintert in het Harderbos is er veel te genieten. Mist, rijp en heel misschien sneeuw en ijs geven het bos een bijzondere winterse sfeer. Het is een schitterend gezicht hoe het landschap een wit accent krijgt. In het eerste zonlicht ontdooit de rijp van de takken, terwijl het in de schaduw nog uren kan blijven vriezen.

Aanmelden
Aanmelden voor deze wandeling kan via de website http://www.natuurmonumenten.nl/agenda en wie niet over internet beschikt bij ANWB/VVV in Harderwijk (0341 – 426666). Deelname kost voor leden € 4,- p.p, voor niet leden € 7,- p.p. en voor kinderen t/m 12 jaar € 2,- p.p.. Tip: doe stevige wandelschoenen aan of bij erg nat weer laarzen en neem een verrekijker mee.

Natuurmonumenten

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Natuur
Hoogeveen Multi Service
Hoogeveen Multi Service
Adverteerder in de rubriek Staatsbosbeheer
Kubbeweg 17
De Kubbe BV - Biddinghuizen
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top