Teakhouten meubelen PolderTEAK
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Flevolamb Flevolamb
Adm. Financiële Advisering Kafa
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo

BAS dames opnieuw onderuit

Zondag 9 december 2007

BIDDINGHUIZEN - De dames van BAS Basketbal leden vrijdagavond in Zwolle tegen ZAC het zoveelste verlies van dit seizoen, in het laatste kwart werd de wedstrijd uit handen gegeven: 52 - 34.

BAS begon de wedstrijd met goede bedoelingen, na de dramatische wedstrijd van de week ervoor. De spanning was misschien wel wat te hoog, want het werd een bijzonder stroeve start.

Ook ZAC liet datzelfde zien, het eerste kwart eindigde in 9 - 5. BAS zette in op een scherpere defense, er werd regelmatig geswitched tussen man-to-man en zone verdediging. De zoneverdediging wierp in het tweede kwart haar vruchten af. ZAC zette in op het afstandschot, maar BAS kon zich door de vele missers van de Zwolse ploeg terugspelen in de wedstrijd. Door met name de fastbreak kon BAS de rust in met een 15 - 23 voorsprong.

ZAC kwam weer wat scherper uit de rust en kon het derde kwart iets terugsnoepen van de achterstand. Het scoren zoals in het 2e kwart kon BAS niet volhouden: 26 - 31. Het vierde kwart werd de wedstrijd compleet weg gegeven. ZAC begon het afstandschot nu wel te scoren en kwam binnen enkele minuten op voorsprong. Opeens was er nu ook regelmatig balverlies bij BAS, waardoor ZAC erg makkelijk nog verder kon uitlopen: 52 - 34.

BAS blijft dit seizoen vooral moeite houden om tot scoren te komen, er is als collectief te weinig dreiging, er worden te veel easy scores gemist en er is nu niemand die de ploeg op zulke momenten op sleeptouw kan nemen. Ook de vrije worpen werden deze wedstrijd zeer slecht benut: 6 uit 23.

Er wordt wel hard gewerkt, maar het lijkt er op of BAS dit seizoen nauwelijks meer aan het niveau kan voldoen en het wordt misschien wel knokken tegen degradatie als het zo doorgaat. Er is een grote groep teams die onder in de poule knokken voor de schaarse punten en BAS is daar dit seizoen één van.

Dit was de laatste wedstrijd van 2007 en het is te hopen dat BAS aan het begin van 2008 het niveau van het vorige seizoen weer kan halen. Op 5 januari gaat BAS in eigen huis proberen om tegen Arnhemia Eagles een goede tweede competitiehelft te starten, om weer aansluiting te vinden met de middenmoot.

Scores:
Cindy Molegraaf 8 punten
Ilse de Windt 8 punten
Anne-Marie van Wijk 5 punten
Margreet Raterink 4 ptn
Leontine Hegge 3 ptn
Erika de Ruiter 2 ptn
Corina Ros 2 ptn
Annemarie Menkveld 2 ptn

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek BAS Basketbal
Pelletkachels advies en verkoop
Pelletkachels Flevo
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top