Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Terrascompleet.nl Terrascompleet.nl
PolderTEAK PolderTEAK

Thomasvaer en Pieternel

Woensdag 12 december 2007
Thomasvaer en  Pieternel
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Wat in Den Haag meestal niet lukt bij Prinsjesdag (het geheimhouden van de miljardennota) lukt in Dronten altijd wonderwel wat betreft de nieuwjaarsshow van Thomasvaer en Pieternel.

Toch licht Biddinghuizen deze keer een heel klein tipje van de geheimhoudingssluier op.

Dronten is een dorp met weinig traditie, maar in de korte bestaansgeschiedenis staat wel de show van Thomasvaer en Pieternel bekend als een jaarlijks terugkerend fenomeen. Om de beurt is een van de drie woonkernen aan de beurt om de voorstelling, waarin Thomasvaer en Pieternel terugblikken op het afgelopen jaar, te verzorgen. Op 3 januari 2008, tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente, is het de beurt aan Biddinghuizen om de gemeentelijke bestuurders te laten weten hoe het zit.

De show is af, zo laat Biddinghuizen weten. Spannende tijden van kleding passen, generale repetities en laatste loodjes breken aan voor de organisatoren, maar over de inhoud van de show wil men, ook dat is traditie, helemaal niets kwijt.

Vooruit dan, een paar kleine details wil men wel loslaten. De rol van Pieternel zal vervuld worden door Ada IJzerman- De Graaf. Zij zal terzijde gestaan worden door haar echtgenoot Thomasvaer, die door Menno Timmerman gestalte zal worden gegeven. Naast de beide hoofdrolspelers zal een groep van twaalf zangers/dansers/acteurs het toneel betreden.

Prikkelend, spannend, verrassend en actueel. Het zijn allemaal kenmerken die op de nieuwste Thomasvaer en Pieternel van toepassing zijn, aldus Biddinghuizen. Regie van de voorstelling is ook dit jaar weer in vertrouwde handen van Carla van Dijk, die voor haar bemoeienissen met Thomasvaer en Pieternel-shows in het verleden onlangs een Gouden IJsvogel ontving. Het schrijversteam bestaat dit jaar uit Ankie Zuiderwijk, Haijo Dodde, Jan Oosterkamp en Rien Stuifzand. Muzikale leiding is in handen van Gerard Nobel en Hans Aantjes.

Voor het gedeelte van de nieuwjaarsontmoeting dat in het theater plaatsvindt (waaronder ook de show van T&P) worden ieder jaar kaarten uitgegeven. Per persoon kunt u maximaal 4 kaarten afhalen. De kaarten zijn vanaf zaterdag 15 december 2007 gratis verkrijgbaar aan de kassa van de Meerpaal. Telefonisch reserveren kan via 0321-388770. De kaarten dienen binnen twee dagen na bestelling te worden afgehaald.

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Dorpsbelangen
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Afvalinzameling, recycling, kunststofrecycling, machineverhuur. Bestel uw rol- of afzetcontainer online.
Biddingringweg 23
8256 PB
Biddinghuizen
T 0321-631441
W http://www.vanwerven.nl/
Van Werven infra & recycling
Van Werven infra & recycling
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top