0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet

2008 topjaar OFW voor nieuwbouw en modernisering

Donderdag 20 december 2007
2008 topjaar OFW voor nieuwbouw en modernisering
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - 2008 wordt een topjaar voor Oost Flevoland Woondiensten (OFW) wat betreft modernisering en nieuwbouw.

Dit is te lezen in de begroting voor 2008. Er worden zo’n 244 woningen gemoderniseerd en 233 nieuwe huurwoningen en 92 nieuwe koopwoningen opgeleverd. Daarnaast worden er 120 appartementen en maatschappelijke voorzieningen gebouwd in het nieuwe woonservicegebied de Ark.

OFW gaat het komende jaar natuurlijk niet alleen bouwen en verbouwen. OFW werkt ook aan het creëren van een kansrijke woonomgeving waarbij ze uitgaat van een brede visie op wonen. Zo wordt bijvoorbeeld het project ‘leren voor duurzame ontwikkeling’ in Biddinghuizen verder uitgevoerd en wordt er bekeken of deze manier van werken of onderdelen daarvan breder in de gemeente Dronten kunnen worden ingezet. Daarnaast zet OFW zich in voor een multifunctioneel centrum (MFC) in Biddinghuizen en wil ze haar vangnet met betrekking tot het huisvesten van bijzondere doelgroepen en kwetsbare personen en huishoudens verder uitbreiden.

Een ander belangrijk item in de begroting van OFW is duurzaamheid. OFW kiest ervoor bewust te investeren in kennisontwikkeling over het bouwen en moderniseren van woningen met een lager energieverbruik. OFW verwacht in 2008 een energiebesparing van 20% te gaan behalen en opzichte van 2000! Zo wordt er in 2008 in Biddinghuizen een experiment uitgevoerd met het bouwen van nieuwbouwwoningen met nieuwe toepassingen op het gebied van energiebesparing. In seniorencomplex de Tas en woonservicegebied de Ark worden warmtepompen toegepast, waarbij gebruik wordt gemaakt van aardwarmte. Daarnaast wordt er in Biddinghuizen Centrum-zuid een pilotproject met betrekking tot duurzaamheid uitgevoerd in een moderniseringstraject.

Iedereen die geïnteresseerd is in de plannen van OFW voor komend jaar kan de volledige versie of de verkorte versie van de begroting aanvragen via 0321-38 55 00 of downloaden op http://www.ofw.nl.

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Wonen
Bouwbedrijf HEDI
Bouwbedrijf HEDI
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top