Adm. Financiële Advisering Kafa
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo

Excursie Harderbos na de oliebollen

Vrijdag 21 december 2007

BIDDINGHUIZEN - Lekker in de kerstvakantie naar buiten na alle feestdagen en oliebollen. Het kan op de woensdag 2 januari.

Natuurmonumenten houdt dan om 14.00 uur een wandelexcursie die geschikt is voor het hele gezin. Kom met de boswachter lekker genieten van het Harderbos in winterrust en hoor ook nog iets over hoe dieren in de winter overleven in de natuur.

De excursie duurt ongeveer twee uur en start bij de p-plaats van het Harderbos aan de Karekietweg. Aanmelden voor deze wandeling kan via de website http://www.natuurmonumenten.nl/agenda/ en wie niet over internet beschikt bij ANWB/VVV in Harderwijk (0341 – 426666).

Deelname kost voor leden € 4,- p.p, voor niet leden € 7,- p.p. en voor kinderen t/m 12 jaar € 2,- p.p.. Tip: doe laarzen of stevige schoenen aan en neem een verrekijker mee. Ook een spiegeltje en/of loepje kan van pas komen. Want wat daardoor te zien is, is altijd een verrassing.

Na de oliebollen
Maak na alle feestdagen en de oliebollen een gezonde start en ga met Natuurmonumenten mee voor een lekkere winterwandeling. De meeste mensen hebben zich in de laatste weken van december tegoed gedaan aan allerlei lekkers. Zijn wellicht minder buiten geweest dan gewild. Maar hebben wel goede voornemens voor het nieuwe jaar. Misschien wel ‘vaker naar buiten’? Kom een frisse neus halen en geniet van de winterse rust in het Harderbos.

Winterse rust
De winter is voor de natuur een rustige periode. Toch gebeurt er wel wat. Her en der zijn dit jaar nog steeds bloeiende planten te zien: berenklauw, boterbloemen, madeliefjes en klaver. En veel bomen tonen hun blad- en bloemknoppen voor het komende voorjaar al. De meeste dieren hebben bescherming gezocht in hun holen of houden zich in leven door middel van de wintervoorraden die ze eerder in het jaar hebben aangelegd. Vogels zijn gemakkelijk te ontdekken tussen de kale takken. Een aantal vogelsoorten hield de Nederlandse winter voor gezien en vertrok naar warmere oorden. Andere zijn gebleven en moeten de winter zien te overleven. Maar hoe doen ze dat?

Nederland open en groen
Ons mooie Nederlandse landschap verdwijnt langzaam maar zeker. Bebouwing rukt overal op. Nog maar 10% van Nederland is puur natuur. Waar kun je nog ongestoord ronddwalen zonder snelwegrumoer of de contouren van hoge gebouwen? Natuurmonumenten houdt Nederland open en groen. Al 100 jaar beschermt ze de natuur in Nederland. Ze voert actie als de natuur wordt bedreigd. Claim samen met Natuurmonumenten het recht op open, groene ruimte. Zodat iedereen natuur kan blijven zien, horen, ruiken en voelen.

Natuurmonumenten

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Natuur
AH Jan Schuurhuis
AH Jan Schuurhuis
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top