Teakhouten meubelen PolderTEAK
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Tel. 0321-333169 Peter Evers
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service

Verkeerscontroles via Omroep Flevoland

Maandag 31 december 2007

BIDDINGHUIZEN - Politie Flevoland maakt vanaf 2 januari dagelijks minstens één verkeerscontrole bekend via de radio-uitzendingen van Omroep Flevoland.

Hiermee wil de politie de weggebruikers nog duidelijker maken dat er dagelijks verkeerscontroles worden gehouden, zodat iedereen rustiger en veiliger gaat rijden en de verkeersveiligheid in Flevoland nog verder toeneemt.

De bekendgemaakte verkeerscontroles zullen hoofdzakelijk de zoveel besproken radarsnelheidscontroles zijn, maar ook autogordel- en laserguncontroles kunnen worden gemeld. Ook alcoholcontroles zullen af en toe bekendgemaakt worden - waarbij alleen de plaats genoemd wordt - en incidenteel zal zelfs gemeld worden dat de videosurveillanceauto op de weg zit.

Niet aangekondigd
De politie is niet bang dat de weggebruikers zich alleen op de gemelde locaties aan de verkeersregels zullen houden en op de andere wegen gewoon in hun oude gedrag zullen blijven rijden. Naast de gepubliceerde verkeerscontroles houdt de politie bijna altijd ook nog andere verkeerscontroles die niet zijn aangekondigd. Weggebruikers kunnen op andere wegen dus absoluut niet rekenen op “vrij spel”.

Doorgeven
Omroep Flevoland gaat de meldingen van de verkeerscontroles uitzenden aansluitend aan de verkeers- en filemeldingen. Weggebruikers die een niet-gemelde verkeerscontrole signaleren, kunnen dit aan Omroep Flevoland melden (0320-285050) waarna deze meldingen eveneens in de radio-uitzendingen worden meegenomen. Ook dit is voor Politie Flevoland geen bezwaar. Het gaat bij de verkeerscontroles tenslotte niet om het aantal bekeuringen, maar om verhoging van de verkeersveiligheid. En dat kan alleen als iedereen zich aan de verkeersregels houdt.

Geen geheim
Ruim 93 procent van de automobilisten houdt zich in Flevoland al aan de snelheidslimieten. Bij de draagplicht van de autogordel is dat zelfs meer dan 95 procent. Daarom maakt de politie geen geheim van de verkeerscontroles. Omroep Flevoland is een goed beluisterd radiostation en de politie hoopt dat de weggebruikers door deze aankondigingen dagelijks extra bewust gemaakt worden van de noodzaak om de verkeersregels na te leven, in het belang van hun eigen veiligheid en dat van hun mede-weggebruikers.

Bron: Politie Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Politieberichten
Teakhouten meubelen
PolderTEAK
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top