Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Adm. Financiële Advisering Kafa
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change

Thomasvaer en Pieternel schitteren in Meerpaal

Vrijdag 4 januari 2008
Thomasvaer en Pieternel schitteren in Meerpaal
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Biddinghuizen kan terugkijken op een goed geslaagde editie van de nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Dronten in De Meerpaal donderdagavond.

Na de nieuwjaarstoespraak en de uitreiking van de erepenningen, wordt traditioneel het jaar op toneel geopend met de voorstelling ‘Thomasvaer en Pieternel’. De voorstelling wordt op toerbeurt door de drie dorpen bedacht en gespeeld en dit jaar was het de beurt aan Biddinghuizen.


Indianenverhalen met Jan Leendertse

Regisseuse Carla van Dijk kan met het stuk een positieve regel bijschrijven op haar lange staat van dienst, want het publiek vermaakte zich kostelijk met de Biddinghuizer acteurs, actrices, musici, zangers en zangeressen. Met een WildWest thema werden de verhalen van 2007 knap ingepast.


Sharon Kips

Politiek
Behalve een jaarlijkse opvoering is ook de inhoud van Thomasvaer en Pieternel bijna traditioneel te noemen, want bij voorkeur wordt met burgemeester en wethouders van de gemeente de draak gestoken. Dit was donderdagavond niet anders. Natuurlijk was er veel verwijzing naar (ondertussen ex-)wethouder Siebe de Graaf, aangezien hij veel in het nieuws is geweest. Ook Erik Langeweg, Hans Engelvaart en Hillebrand Koning werden aangehaald, al kreeg de burgemeester zelf de meeste tekst toebedeeld.


"Victor!"

Schrijvers
De hoofdrollen werden dit jaar vertolkt door Menno Timmerman (Thomasvaer) en Ada IJzerman (Pieternel). Zij werden bijgestaan door een groep acteurs / actrices (Jan Leendertse haalde met zijn indianenverhalen veel respons – “Ugh!”) en natuurlijk ook op het gebied van zang door een koor en twee solozangeressen. Sharon Kips en Anneke van Dieren zongen ieder een prachtig lied. Zeker ook de schrijvers van het stuk, die tijdens de avond niet zelf in beeld kwamen, komt alle eer toe, gezien de vele onderwerpen die in het stuk aan bod kwamen.


Ada IJzerman en Menno Timmerman als Pieternel en Thomasvaer

Waar de hoofdmoot vooral ging over de gemeenteambtenaren, werden ook andere hoofdrolspelers van 2007 behandeld. Natuurlijk was Victor Troisfontaine onderwerp van spot, maar ook Truus Sweringa van OFW werd op ludieke wijze vertolkt door Wilma Foppen.


Het slotlied: "Thank God I'm a Drontenaar"

Leeg boek
“Hoewel Swifterbant al jaren kwalitatief de lijst aanvoert met dit toneelstuk, heeft Biddinghuizen dit jaar een goede stap in hun richting gezet”, aldus een ‘neutrale’ bezoeker. “Ik ben benieuwd of Dronten volgend jaar ook een stap voorwaarts kan maken.” Want Dronten is een verhaal apart. Aan het eind van het toneelstuk wordt ‘de stok doorgegeven’ aan het volgende dorp, dus zo stond ook dit jaar Jennie Brandsma klaar met een onbeschreven boek, bestemd voor Dorpsbelangen Dronten. Aangezien Dronten het momenteel zonder Dorpsbelangen moet stellen, nam burgemeester De Jonge het boek in ontvangst, waarbij hij overigens opriep aan de leden van de gemeenteraad om volgend jaar met hem samen ‘de rollen eens om te draaien’. Of het volgend jaar inderdaad door de gemeente zelf wordt ingevuld, of dat Dronten op andere wijze genoeg mensen op de been krijgt, zal de tijd leren.

Klik hier voor alle foto's


Thomasvaer & Pieternel 2008 in beeld:Redactie BHZNet.nl

Fotoboeken:


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Gemeenteberichten
Pelletkachels Flevo Pelletkachels Flevo
Pelletkachels advies en verkoop
Parksingel 23
8256 GE
Biddinghuizen
T 0321-333802
F 0321-331014
E info@pelletkachels-flevo.nl
W http://www.pelletkachels-flevo.nl
Pelletkachels Flevo
Pelletkachels Flevo
Adverteerder in de rubriek Dorpsbelangen
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Afvalinzameling, recycling, kunststofrecycling, machineverhuur. Bestel uw rol- of afzetcontainer online.
Biddingringweg 23
8256 PB
Biddinghuizen
T 0321-631441
W http://www.vanwerven.nl/
Van Werven infra & recycling
Van Werven infra & recycling
Adverteerder in de rubriek Sharon Kips
Sybit | Software op Maat
Sybit | Software op Maat
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top