Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
De Kubbe BV - Biddinghuizen De Kubbe BV - Biddinghuizen
Verkeersschool Kooij & Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet

Alweer finaleplaatsen voor BAS-turnsters

Maandag 11 februari 2008

BIDDINGHUIZEN - Zaterdag 9 februari was het voor de turnsters van BAS weer een spannende wedstrijddag.

Trainster Diane reisde met 2 turnsters af naar Doetinchem, waar de regiofinale Gelderland plaatsvond van de 4de divisie.

Kern
Vivian Kern (pupil 1, niveau 10) beet het spits af met een prima brugoefening. Op de balk liet ze een heel klein steekje vallen, maar scoorde toch nog een mooie 8,05. Op de vloer liet ze een keurige oefening zien, die helaas door de jury zwaar werd ondergewaardeerd. Om toch nog kans te maken op een plaats in de regiofinale moest Vivian nu nog wel een enorme score op de sprong gaan halen. Ze liet zien over de juiste wedstrijdmentaliteit te beschikken door die prachtige sprong inderdaad te maken. Een 9,25 was de op één na beste score op dit onderdeel. Met een eindtotaal van 33,25 punten haalde ze een 19de plaats in dit grote, sterke deelnemersveld. Dit was voldoende voor een plaats in de districtsfinale, die plaatsvindt op 29 maart in Hellendoorn. Daar zal zij gaan strijden voor deelname aan de Nederlandse Kampioenschappen.

Rianne Stuut had zich eveneens voor deze finale gekwalificeerd (senior, niveau 6).
Ze begon de wedstrijd erg sterk met een mooie sprong en een prima brugoefening. Daarna liet de concentratie het helaas even afweten bij Rianne. Ze ging een paar keer van de balk af. Toch wist ze zich nog op te peppen voor een goede vloeroefening, waarvoor ze een 8,15 kreeg. Heel jammer dat de balk haar te veel punten had gekost voor een finaleplaats.

6de divisie
De 6de divisie had haar tweede plaatsingswedstrijd in Beekbergen. Trainster Diane was er helaas niet bij (zij was bij de finalewedstrijd in Doetinchem), maar gelukkig werd haar taak heel goed waargenomen door Femke Grin en Kyra Nagtzaan.

Lynn Heijnen en Marieke Rijpert waren als eersten aan de beurt (instap, niveau 13). Ze turnden allebei een goede wedstrijd. Lynn behaalde goede scores op de sprong en de mat. Ze behaalde een goede 10e plaats met een puntentotaal van 30,25. Hiermee plaatste zij zich voor de finale.

Marieke turnde op alle toestellen een goede oefening en behaalde met een puntentotaal van 34,10 een zilveren medaille. Na haar bronzen medaille bij de 1e plaatsingswedstrijd, weet zij zich ook zeker van een plaats in de finale op 19 april aanstaande in Dronten.


Marieke Rijpert eindigt op een tweede plaats

Tegelijkertijd turnde op de andere baan Teddy Heijnen (jeugd, niveau 11). Zeer geconcentreerd turnde ze een keurige wedstrijd. Alleen op de balk liet ze wat punten liggen.Ze eindigde in een groot deelnemersveld op een nette 16de plaats.

Alexia Halkis (pupli 1, niveau 12) begon met twee keurige sprongen. Toen ging ze door naar de brug, voor haar meestal het moeilijkste onderdeel. Ze scoorde hier een geweldige 9,25. Op de balk miste ze haar opsprong, maar daarna bleef ze prima staan. Toen kwam haar laatste en één van haar favoriete onderdelen; de vloer. Hier deed ze een turbo-oefening en scoorde een 9,20; de hoogste score van die middag. In totaal haalde ze 34,50 punten, waarmee ze op een prima 4e plaats eindigde. Hiermee is ook zij door naar de finale.

Goud
Sharon Apeldoorn (pupil 2,niveau 11) begon op de balk, en dat deed ze keurig. Ze viel er niet af; een prachtige 9,20 was haar beloning. Toen moest ze naar de vloer. Ook daar turnde ze een prima oefening. Bij de sprong deed ze een klein stapje na de landing. Als laatste moest ze naar de brug, die deed ze heel netjes; een 8,60. Haar totale score kwam hiermee op 34,85, goed voor een prachtige gedeelde 1e plaats. Ook zij is door naar de finale in april in Dronten.


Sharon Apeldoorn gedeeld eerste


BAS Gymnastiek

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek BAS Gymnastiek
Flevolamb
Flevolamb
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top