Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Adm. Financiële Advisering Kafa

Jan van de Wiel kandidaat Dorpsvoorzitter

Donderdag 14 februari 2008

BIDDINGHUIZEN - Tijdens de voorjaarsvergadering van Dorpsbelangen Biddinghuizen, welke gehouden zal worden op dinsdag 18 maart, gaat Biddinghuizen een nieuwe dorpsvoorzitter kiezen.

Kandidaat voor de opvolging van Jennie Brandsma, die de afgelopen jaren leiding gaf aan Dorpsbelangen, is Jan van de Wiel.

Drie jaar geleden maakte het toen noodlijdende Dorpsbelangen Biddinghuizen een heuse revival mee, toen bestuur, dat nog maar uit drie personen bestond, opeens versterkt werd door vier nieuwe leden: Jennie Brandsma, Dick vanTilburg, Rita van Westen en Eelse Bies. Drie van hen waren afkomstig uit Biddinghuizen Vooruit!, een groep die vijf jaar geleden werd opgericht en ervoor waakt dat het voorzieningenniveau in Biddinghuizen op peil blijft.


Ook de beoogde nieuwe dorpsvoorzitter Van de Wiel, is sinds de oprichting lid van Biddinghuizen Vooruit!

Door het huidige bestuur van Dorpsbelangen is een groot aantal projecten opgepakt, die tot doel hadden de saamhorigheid in het dorp terug op het gewenste niveau te brengen. Enkele voorbeelden; De inhuldigingen van Ria Buiten en Sharon Kips, een nieuw dak en nieuw hek voor dierenpark De Scharrelberg, een eigen dorpsvlag en dorpslogo (de IJsvogel), dorpsfeesten, Interreligieuze viering, Stamppottenbuffet, een wandelpad rond het dorp. Tevens maakt Dorpsbelangen zich sterk voor de komst van een Multifunctioneel Centrum in Biddinghuizen en uitbreiding van het inwonertal.

Daarnaast werden de banden met ondermeer de Gemeente Dronten, OFW, Provincie Flevoland, Dorpsbelangen Swifterbant, Projectontwikkelaars en vele verenigingen in Biddinghuizen aangehaald en waar mogelijk versterkt. Het belang van samenwerken wordt door Dorpsbelangen immer onderstreept. Biddinghuizen. We doen het samen is een slogan die dan ook vaak door Dorpsbelangen gehanteerd wordt.

Jan van de Wiel is sinds 1972 woonachtig te Biddinghuizen en werkzaam bij Van Werven Oldebroek en Biddinghuizen. Hij is ondermeer lid van het bestuur van Ondernemersvereniging De Driehoek en de Rotaryclub.

Als vrijwilliger van Dorpsbelangen is hij betrokken bij de organisatie en realisatie van het wandelpad rond Biddinghuizen. Van de Wiel is voornemens, mits hij gekozen wordt uiteraard, het huidige beleid van Dorpsbelangen Biddinghuizen voort te zetten en waar mogelijk uit te breiden.

Leden van Dorpsbelangen Biddinghuizen kunnen tijdens de voorjaarsvergadering op 18 maart in Het Koetshuis hun stem uitbrengen voor Jan van de Wiel, die tot nu toe de enige kandidaat is voor de functie van Dorpsvoorzitter. Tegenkandidaten kunnen zich schriftelijk, ondersteund door verklaringen van tien of meer leden, aanmelden tot aan het begin van de vergadering.

Dorpsbelangen Biddinghuizen

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Dorpsbelangen
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Afvalinzameling, recycling, kunststofrecycling, machineverhuur. Bestel uw rol- of afzetcontainer online.
Biddingringweg 23
8256 PB
Biddinghuizen
T 0321-631441
W http://www.vanwerven.nl/
Van Werven infra & recycling
Van Werven infra & recycling
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 6.5 °C
  • 8.6 mm
  • 8.3 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top