Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change

Nieuws over het Wandelpad

Zaterdag 16 februari 2008

BIDDINGHUIZEN - De oplettende wandelaar heeft het vast al gezien, de werkzaamheden aan de natuurvriendelijke oever zijn inmiddels zichtbaar begonnen.

Het werk wordt uitgevoerd door de firma Knipscheer uit Zeewolde, de contour van de natuurvriendelijke oever is goed te herkennen aan de nieuwe bosrand welke ontstaan is door het weg halen van diverse bomen.

Het hout is afgevoerd en de stobben zijn gevreesd. De achtergebleven stronken zullen grotendeels door een kraan worden verwijderd zodat er een vlak landschap zal ontstaan. Er blijven enkele stronken staan welke opnieuw kunnen uitlopen om zodoende wat lage structuur te krijgen.

De kraan zal vervolgens beginnen met het graven van enkele kreken voor onder andere de ijsvogel en bevers. Alle hierbij vrijkomende grond zal gebruikt worden om een uitkijkheuvel te realiseren. De heuvel zal ongeveer 6 meter hoog worden en vanaf deze heuvel heeft men straks een prachtig uitzicht over de natuurvriendelijke oever.

De heuvel zal voorzien worden van een uitkijkplateau dat bereikbaar is via een pad wat aangesloten wordt op het reeds aanwezige wandelpad. De komende weken zal de natuurvriendelijke oever steeds meer zijn uiteindelijke vorm gaan krijgen.

De routepalen en bankjes zijn ondertussen binnen gekomen en deze kunnen samengebouwd worden. De bankjes zijn losse delen en moeten in elkaar gezet worden alvorens ze geplaatst worden. De routepalen moeten voorzien worden van de benodigde kleuren waarmee de diverse wandelroutes aangeduid worden. Voor deze werkzaamheden worden (handige) vrijwilligers gevraagd die hierbij willen helpen.

Op zaterdagochtend 23 Februari om 9 uur worden deze werkzaamheden uitgevoerd bij de Boerderij van Werven. Indien de werkzaamheden niet gereed zijn kan dit later in de week door de vrijwilligers verder afgerond worden. Aanmelden is niet nodig, kom naar de Boerderij en de rest gaat automatisch.

Biddinghuizen, we doen het samen

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Dorpsbelangen
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Afvalinzameling, recycling, kunststofrecycling, machineverhuur. Bestel uw rol- of afzetcontainer online.
Biddingringweg 23
8256 PB
Biddinghuizen
T 0321-631441
W http://www.vanwerven.nl/
Van Werven infra & recycling
Van Werven infra & recycling
Adverteerder in de rubriek Wandelpad
Oogstweg 31
Kjell's Opslag
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top