Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat

Gespierd naar de Noordkaap

Woensdag 27 februari 2008
Gespierd naar de Noordkaap
Foto: Stichting Ria's Run

BIDDINGHUIZEN - Het duurt nog ruim een jaar voordat de Trans Europe Footrace van start gaat, maar de Biddinghuizense ultra-atlete Ria Buiten is nu reeds begonnen met een speciaal voor haar door Joy4life ontwikkeld trainingsprogramma om optimaal voorbereid aan de start van de immense hardloopwedstrijd te verschijnen.

Een tocht van het zuiden van Europa naar de Noordkaap. Ultra-atlete Ria Buiten (52) gaat in 2009 met veertig andere deelnemers de ruim vierduizend kilometer lange afstand in een paar weken hardlopend afleggen, met als doel: winnen!


De hardloopwedstrijd vormt niet alleen een persoonlijke uitdaging voor Ria Buiten. Ze wendt haar atletische talenten tevens aan om geld in te zamelen voor de strijd tegen Leukemie. Daarvoor werd onlangs de Stichting Ria’s Run tegen Leukemie in het leven geroepen.

Al geruime tijd is Ria bezig haar toch al indrukwekkende trainingsschema aan te scherpen om in het voorjaar van 2009 topfit aan de start te verschijnen. Daarvoor is looptraining (gemiddeld zo’n 200 km per week) niet voldoende. In sportcentrum Joy4life te Biddinghuizen ontwikkelde men speciaal voor Ria een persoonlijk trainingsprogramma om ook de spieren die tijdens de looptrainingen minder aan bod komen in optimale conditie te krijgen.


Sinds enig tijd traint Ria wekelijks twee keer onder leiding van ervaren instructeurs. Nu reeds merkt ze de resultaten van de inspanningen. ‘Het is niet alleen hartstikke leuk, ik voel ook duidelijk dat mijn lichaam sterker wordt’, aldus Buiten, die door de trainingen vooral haar incasseringsvermogen en doorzettingsvermogen wil zien groeien. ‘Als je lichaam in goede conditie is, dan ben je niet alleen lichamelijk sterker, maar ook tussen de oren. Daar kan ik tijdens de Trans Europe Footrace zeker mijn voordeel mee doen’.


Het wordt een zware wedstrijd, alleen al klimatologisch. In het begin is er de hitte van het zuiden van Europa, een paar weken later staat ze, als alles volgens plan verloopt, bijna op de noordpool in de sneeuw. De race kent geen rustdagen, de atlete zal ruim zestig dagen lang dagelijks een topprestatie moeten leveren. Onderweg passeert ze steden, maar moeten de Alpen bedwongen worden. Ria Buiten is ervan overtuigd dat het haar gaat lukken de Noordkaap te bereiken. Samen met Joy4life moet het zeker mogelijk zijn ook hoog te finishen, zo verwacht ze.

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Bedrijven
Sybit Sybit
Voor al uw bedrijfssoftware op maat
Aanloophaven 5
8256 CZ
Biddinghuizen
T 0321-332726
E info@sybit.nl
W http://www.sybit.nl
Sybit
Sybit
Adverteerder in de rubriek Ria Buiten
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin
Terrascompleet.nl
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 2.8 °C
  • 0.0 mm
  • 7.8 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top