0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Tel. 0321-333169 Peter Evers
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Teakhouten meubelen PolderTEAK

Provincie regelt fikse korting op energieadvies

Vrijdag 7 maart 2008

BIDDINGHUIZEN - Particuliere woningeigenaren in Flevoland krijgen van 7 maart tot 1 mei 2008 vijftig procent korting op een uitgebreid energieadvies voor hun woning.

De Provincie Flevoland heeft met de gecertificeerde bedrijven een overeenkomst afgesloten waar in staat dat woningeigenaren een korting van vijftig procent tot maximaal 100 euro krijgen op een Maatwerkadvies.

De Provincie wil hiermee particuliere huizenbezitters helpen om gerichte keuzes te kunnen maken voor energiebesparing in hun woning.

Niet energielabel
Het gaat hierbij niet om een energielabel maar om een nauwkeurig Maatwerkadvies (het voormalige Energie Prestatie Advies of EPA). Dit advies kunnen woningeigenaren via de website http://www.flevolandbespaart.nl aanvragen. Daarbij kunnen ze kiezen uit drie gecertificeerde adviseurs.

Uitgebreider dan een Energielabel
Vanaf 1 januari 2008 zijn huizenbezitters verplicht bij verkoop of verhuur van de woning een energielabel te overhandigen aan kopers of huurders. Dit label is te vergelijken met het label voor auto’s en witgoed. Een energielabel geeft echter géén inzicht in de besparingsmogelijkheden van de woning. Een Maatwerkadvies geeft dat wel: een gecertificeerde adviseur brengt de specifieke energiesituatie van de betreffende woning gedetailleerd in kaart.

Energie besparen loont
De energieprijzen stijgen. De energiezuinigheid van een woning speelt daardoor een steeds grotere rol in de woonlasten. Maar voor het nemen van energiebesparende maatregelen moeten woningeigenaren meerdere afwegingen maken. Het Maatwerkadvies bevat uitgebreide aanbevelingen over de besparingsmogelijkheden, investeringen en comfortaspecten van mogelijke maatregelen in de woning.

Interesse?
Op http://www.flevolandbespaart.nl staat meer informatie over de aanvraagprocedure en voorwaarden voor een Maatwerkadvies. Flevoland Bespaart is een initiatief van de Provincie Flevoland en biedt huiseigenaren inzicht in het energiegebruik van hun woning en de mogelijkheden om deze energiezuiniger te maken. Via de website kunnen woningeigenaren een energiescan doorlopen en direct contact opnemen met een gecertificeerde adviseur.

Bron: Provincie Flevoland


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Wonen
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin
Terrascompleet.nl
Adverteerder in de rubriek Flevoland
Van Werven infra & recycling
Van Werven infra & recycling
Adverteerder in de rubriek Stroomvoorziening
Adm. Financiële Advisering
Kafa
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 19.0 °C
  • 15.8 mm
  • 16.0 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Tourmanager 2024
BHZNet Tourmanager 2024 BHZNet Tourmanager
BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet EK2024 Voetbalpoule BHZNet EK2024 Voetbalpoule
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top