De Kubbe BV - Biddinghuizen De Kubbe BV - Biddinghuizen
Terrascompleet.nl Terrascompleet.nl
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service

Het NK van de Micro Magic bij de Klink

Donderdag 13 maart 2008

BIDDINGHUIZEN - Na twee keer achter elkaar het NK bij de R&Z in Gouda gevaren te hebben trekt het MM circus dit jaar Noordwaarts naar Bidinghuizen.

Bij restaurant de Klink hebben we een prachtige locatie gevonden. Ruime steigers, ruim water en een gastvrij terras vlakbij maakt dat de MM-club hier graag langs komt.

Zaterdag 29 maart strijden de 45 beste MM-zeilers van Nederland om de nationale titel op het Veluwemeer. De belangstelling om mee te doen aan het NK is groter dan de 45 die in 1 evenement te beheersen zijn. Daarom wordt er geselecteerd aan de hand van de ranglijst van de wintercompetitie De Micro Magic bewijst het keer op keer: de kleinste boot geeft het grootste zeilplezier.

EK
Internationaal begint de klasse ook steeds populairder te worden. Vorig jaar is er in Gouda voor het eerst een EK gehouden voor 51 deelnemers uit onder andere Zwitserland, Duitsland, Spanje, Portugal, Engeland, Frankrijk, België, Zweden, Denemarken en natuurlijk een Nederlandse delegatie.

Enkelen van de MM club reizen af en toe Europa in om deel te nemen aan andere nationale kampioenschappen. Zie de internationale website http://www.micromagic.info voor meer informatie, links naar buitenlandse sites en de internationale agenda.

De indeling
De deelnemende boten varen ieder met hun eigen frequentie. In theorie kunnen alle 45 boten in 1 keer over de startlijn. In de praktijk is 15-20 boten het maximum. Omdat je niet zelf aan boord zit zou het bij meer boten erg moeilijk worden om op afstand de andere boten te ontwijken, laat staan dat je je eigen boot nog goed kan zien tussen alle anderen. Daarom worden de 45 deelnemers in startgroepen opgedeeld. Via het beproefde HMS systeem heeft dan wel iedere deelnemer in elke race de kans om eerste te worden.

De meest laagdrempelige vorm van wedstrijdzeilen
De Micro Magic klasse of MM heeft de afgelopen jaren een fenomenale groei meegemaakt. Waren er in 2003 nog een kleine 150 boten met een zeilnummer. Op moment van schrijven hebben meer dan 2000 schippers zich aangemeld. De combinatie van wedstrijdzeilen met een goedkoop en goed zeilend bootje is een schot in de roos. Micro Magic zeilen is de meest laagdrempelige vorm van wedstrijdzeilen die er bestaat. De klasseregels zorgen ervoor dat de boten eenvoudig blijven en dat nieuwelingen zich na enige oefening kunnen meten met de top. Standaardboten ‘zo uit de doos’ zijn al erg goed. Met name de zeileigenschappen maken de Micro Magic een uitgebalanceerd geheel.

Varend met de MM ben je snel vergeten dat het om een schip op speelgoedformaat gaat. De boot zeilt levendig en reageert direct. De meest succesvolle manier om de MM aan de man te brengen is ook er mensen me te laten varen. Iemand een proefrondje laten zeilen geeft steevast reacties in de trend van”goh hij vaart echt” of “dat is leuk”. Ervaren MM-ers hebben zulke uitspraken niet eens nodig om de diagnose te stellen. Aan de ogen en gezichtsuitdrukking van het slachtoffer is het al te zien: het virus heeft weer toegeslagen. Komt er een competitie-element bij dan is het feest compleet. Voor 200 euro ben je de bezitter van een wedstrijdboot behorende bij een eenheidsklasse van meer dan 2100 boten verspreid over heel Nederland.

Van oktober tot april wordt er op diverse plaatsen in Nederland wedstrijd gevaren met de MM. Naast deze competitiewedstrijden is rond de MM een bloeiend clubleven ontstaan, met daarbij behorende regionale evenementen en bijeenkomsten. In de zomer ontstaan er ook steeds meer MM-bijeenkomsten, vaak ook spontaan in de jachthaven.

De centrale website http://www.micromagic.nl is de verbindende schakel in het geheel. De achterliggende vereniging stelt zich tot doel het varen met de MM te promoten. Dit gebeurt door klasseregels te beheren en een competitie met kampioenschappen te (helpen) organiseren. De uitvoerende taken worden steeds meer overgenomen door lokale clubs. Meestal zijn dat watersportverenigingen die met de MM het wedstrijdseizoen tot in de winter verlengen. De MM wintercompetitie loopt van oktober tot april. Vooraf aangewezen wedstrijden tellen mee voor een ranglijst. Met behulp van deze ranglijst kan men zich selecteren voor de finale: het NK.


De boot
De Micro Magic van de Firma Graupner is al een tijdje op de Markt. In feite is het een 1-Meter wedstrijdboot op halve grootte. De kleine afmetingen maken er iets speciaals van. Volledig zeilklaar gaat het jacht zo achter in de auto en dat is bij andere boten wel eens anders. Daarbij liggen de aanschafkosten uitgesproken laag en wordt er met standaardservo's gewerkt. Het bouwpakket is zeer compleet en kan eenvoudig in elkaar worden gezet.

Afmetingen
Lengte: 530 mm
Breedte: 180 mm
Diepte: 165 mm
Hoogte: 980 mm
Gewicht: ca. 900 gram

Meer informatie (en foto’s)

http://www.micromagic.nl
info@micromagic.nl

De locatie:
Restaurant "De Klink"
Bremerbergdijk 27
8256 RD Biddinghuizen
0321-331465
email: info@deklink.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Bedrijven
Sybit Sybit
Voor al uw bedrijfssoftware op maat
Aanloophaven 5
8256 CZ
Biddinghuizen
T 0321-332726
E info@sybit.nl
W http://www.sybit.nl
Sybit
Sybit
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 15.7 °C
  • 0.0 mm
  • 18.1 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet WK2018 Voetbalpoule
BHZNet WK2018 Voetbalpoule BHZNet WK2018 Voetbalpoule
BHZNet Tourmanager
BHZNet Tourmanager BHZNet Tourmanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top