Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change

Jan van de Wiel nieuwe dorpsvoorzitter

Woensdag 19 maart 2008
Jan van de Wiel nieuwe dorpsvoorzitter
Foto: Dorpsbelangen Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Biddinghuizen heeft een nieuwe dorpsvoorzitter. De leden van Dorpsbelangen brachten unaniem hun stem uit op Jan van de Wiel, die de voorzitterhamer overneemt van Jennie Brandsma.

Van de Wiel is voornemens het huidige beleid van Dorpsbelangen Biddinghuizen voort te zetten. Dat houdt concreet in dat hij zich hard zal maken voor vergroting van het inwonertal van het dorp om de voorzieningen op peil te kunnen houden. In dat kader is hij ook een voorstander van de komst van een MFC in Biddinghuizen.


In zijn afscheidsrede blikte scheidend dorpsvoorzitter Jennie Brandsma tevreden terug op de positieve ontwikkelingen in het dorp, zoals de samenwerking tussen de verschillende verenigingen, de renovatie van de oude wijken en groeiende saamhorigheid. Er klonken echter ook kritische geluiden in zijn toespraak. De leegstand van de winkels in het vorig jaar geopende centrum moet snel opgelost worden, vindt Brandsma. Tevens loopt de uitbreiding van het dorp teveel vertraging op. Het uitblijven dan de ontwikkelingen aan De Kaai en de daardoor gevaarrijke verkeerssituatie ter plekke werden door hem nadrukkelijk onder de aandacht gebracht van de aanwezige wethouder Hans Engelvaart en gemeenteraadsleden van Dronten.


Ook deed Brandsma een dringend beroep op de aanwezige politici om te komen tot een MFC in het dorp. ‘Het is nu of nooit. En aan de leefbaarheid in ons dorp moet écht iets gebeuren, anders loopt Biddinghuizen het gevaar een dorp zonder voorzieningen te worden, zoals die er zijn in de Noordoostpolder. Als het MFC er niet komt, dan is dat een gemiste kans’, aldus Brandsma.


Naast Jennie Brandsma nam ook secretaris Rita van Westen afscheid als bestuurslid van Dorpsbelangen. En groot aantal mensen van binnen en buiten Biddinghuizen was naar Koetshuis te Biddinghuizen te komen om hen de hand te schudden. Vicevoorzitter van dorpsbelangen Dick van Tilburg, Martin Blijenburg van OFW en wethouder Hans Engelvaart hielden toespraken en bedankten Jennie en Rita voor hun inzet voor het dorp.


Zowel Jennie Brandsma als Rita van Westen blijven zich actief inzetten voor Biddinghuizen. Beiden hebben een bestuursfunctie in Stichting Ria’s Run tegen Leukemie, het project van ultra-atlete Ria Buiten. Teven blijven ze actief in een aantal werkgroepen van Dorpsbelangen.

Het is Brandsma’s wens het dorpsplein in Biddinghuizen op te knappen, zodat het een representatief en levendig middelpunt van het dorp zal worden. Hij riep de inwoners van Biddinghuizen op met plannen hiervoor naar Dorpsbelangen te komen.

Fotoboek (Deel 1)
Fotoboek (Deel 2)


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Dorpsbelangen
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Afvalinzameling, recycling, kunststofrecycling, machineverhuur. Bestel uw rol- of afzetcontainer online.
Biddingringweg 23
8256 PB
Biddinghuizen
T 0321-631441
W http://www.vanwerven.nl/
Van Werven infra & recycling
Van Werven infra & recycling
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 8.4 °C
  • 0.0 mm
  • 9.9 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top