Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer

Hoogste punt voor seniorencomplex De Tas

Donderdag 27 maart 2008
Hoogste punt voor seniorencomplex De Tas
Foto: Oost Flevoland Woondiensten

BIDDINGHUIZEN - Vanmiddag werd symbolisch het hoogste punt van het nieuwe seniorencomplex de Tas in Biddinghuizen gevierd. Wethouder Koning hielp met het bevestigen van de houten plaat voor de liftopbouw aan de kraan. Met een luide knal en neerdwarrelende confetti plaatsten de jongeren van de leerlingbouwplaats de plaat op het dak.

Huurders konden voor en na afloop van de 'viering' een kijkje nemen op het binnenterrein en in de modelwoning om alvast een globale indruk te krijgen van hun toekomstige plekje. Oost Flevoland Woondiensten (OFW) bouwt de Tas voor senioren die zelfstandig willen wonen. Met alle voorzieningen op loopafstand zal de Tas in het centrum van Biddinghuizen een perfecte locatie zijn.


Met het bevestigen van een haak door wethouder Koning aan de bovenkant van de lift, werd het hoogste punt symbolisch ingeluid

Wennen
Voor veel van de nieuwe bewoners was er vooral nieuwsgierigheid. En direct praktische punten. "Mijn gordijnen kan ik niet allemaal meenemen, want dit huis is hoger dan waar ik nu woon", liet één van de toekomstige bewoners vallen. Anderen vonden de berging 'te klein', maar over het algemeen was men positief.


Bij de viering waren nagenoeg alle toekomstige bewoners aanwezig

“Het is een prachtig project” aldus de heer Koning. Ook is hij blij dat er zoveel in Biddinghuizen gebeurt. Binnenkort komt minister Vogelaar naar Biddinghuizen om de duizendste gerenoveerde woning te bezichtigen. Alco Prins van bouwbedrijf Wensink en Prins benadrukt dat we zijn aangekomen bij een bijzonder punt. “Het belangrijkste is dat de basis nu staat en dat we nu verder gaan met opbouwen.” Hij bedankte de bewoners en OFW. De verwachting is dat De Tas het derde kwartaal definitief wordt opgeleverd.


Een kijkje in de modelwoning

Alle woningen zijn inmiddels toegewezen. En ook het resultaat mag er zijn. Er is divers meerwerk aangevraagd waardoor woningen ook echt aan de individuele behoeften gaan voldoen. De bestrating van het binnenterrein is waterdoorlatend wat gunstig is voor het milieu. Ook de warmte-koude-opslag, een zeer duurzame manier van verwarmen en koelen, die is het gebouw wordt toegepast, draagt bij aan het duurzaam bouwen wat OFW altijd voor ogen heeft.


Gezellige nazit in Het Koetshuis

Het complex zal ruimte gaan bieden aan 54 huurappartementen. Er komen 16 appartementen op de begane grond. Zowel op de 1e als 2e verdieping worden 19 appartementen gebouwd. Op de binnenplaats, die is afgesloten, komen 37 parkeerplaatsen. Rondom het gebouw worden nog eens 38 parkeerplaatsen gerealiseerd.Alle woningen zijn gelijkvloers en beschikken over een ruime woonkamer, een aparte eetkamer, een grote en een kleine slaapkamer en een inpandige berging. De woningen op de begane grond beschikken over een tuin. De woningen op de verdiepingen hebben een balkon, afhankelijk van welk type woning is dit balkon in- of uitpandig.

Na afloop van de viering bij het complex zelf, konden de toekomstige bewoners en genodigden in Het Koetshuis gezellig nagenieten met hapjes en een drankje.

Klik hier voor alle foto's

Redactie BHZNet.nl

Fotoboeken:


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Seniorencomplex Tas
Installatietechniek Schaap
Installatietechniek Schaap
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 7.8 °C
  • 0.0 mm
  • 8.3 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top