Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Teakhouten meubelen PolderTEAK
Adm. Financiële Advisering Kafa
Tel. 0321-333169 Peter Evers

Lid van Agility For Fun naar WK Behendigheid

Donderdag 10 april 2008
Lid van Agility For Fun naar WK Behendigheid
Foto: Eigen foto - met toestemming gebruikt

BIDDINGHUIZEN - Van 9 tot en met 11 mei vinden de Wereldkampioenschappen Behendigheid plaats in Ingelmunster België. Afgelopen week werd bekend gemaakt dat Ferry Verhoef, met zijn hond Chucky, Nederland mag vertegenwoordigen in de klasse C Midi. Ferry traint bij hondenschool Agility For Fun uit Biddinghuizen.

Door de afvaardiging van Ferry is het voor het eerst dat deze school deelneemt aan het WK. Een unieke prestatie.

Agility
Al sinds de oprichting van hondenschool Agility For Fun, bijna 7 jaar geleden, wordt er door diverse mensen deelgenomen aan wedstrijden. Een wedstrijd bestaat uit een drietal ronden; een spel, vast parcours en jumping. Door deelname aan de regionale wedstrijden kan een combinatie uiteindelijk worden uitgenodigd voor het Nederlands Kampioenschap. Afgelopen jaar telden de wedstrijden mee voor kwalificatie naar het WK.

Border Collie
Ferry is al vele jaren bekend met de sport Behendigheid. Vele uren van zijn vrije tijd steekt de Utrechtse buschauffeur in het trainen met zijn Border Collies. Naast het trainen geeft hij ook les bij hondenschool Agility For Fun. In 2006 werd Verhoef samen met Border Collie Chucky competitiekampioen in de klasse B midi en leidde dit in de internationale klasse tot een 2de plek. Afgelopen jaar wist Ferry met Chucky zelfs de Nederlandse Kampioenschaptitel in de hoogste klasse, C Midi, te behalen en solliciteerde hiermee duidelijk naar een startbewijs voor het WK.


Afvaardiging
Afgelopen week werd door de FHN bekend gemaakt welke deelnemers Nederland zullen vertegenwoordigen. Verhoef zal samen met 9 andere deelnemers het Oranje team vormen. De trainingen zijn nu in volle gang. En van 9 t/m 11 mei zal een groot aantal leden van hondenschool Agility For Fun afreizen naar België om Ferry Verhoef en Chucky aan te moedigen.

Agility for Fun

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Hondenclub
Gicom Composting Systems
Gicom Composting Systems
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 12.3 °C
  • 0.6 mm
  • 17.0 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top