Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Tel. 0321-333169 Peter Evers
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl

Bloembakken Fruithof officieel opgeleverd

Woensdag 16 april 2008
Bloembakken Fruithof officieel opgeleverd
Foto: Wijkteam Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Vrijdag 18 april om 16.00 uur presenteren de bewoners van de Fruithof hun bloembakken aan de andere bewoners in Biddinghuizen.

De bewoners van de Fruithof kregen een cheque uitgereikt voor hun leefbaarheidproject. De bewoners van de Fruithof hebben hun cheque gebruikt om vijf bloembakken te plaatsen. Ook krijgt de straat een bord met de tekst "Fruithof doet het samen" om maar eens te benadrukken hoe goed het is om samen aan de verbetering van een straat of wijk te werken.

Bewoners van de Fruithof wilden graag vijf bloembakken maken en plaatsen op het veld voor de woningen. De bewoners hebben zelf de bloembakken ingericht en regelen zelf planten voor in de bakken en doen het onderhoud.

Het idee is om met kerst bijvoorbeeld een kerstboom in de bakken te zetten en te versieren. Met deze inrichting krijgt de straat een eigen gezicht. Ook wordt er een voorbeeld gegeven van hoe je als bewoners samen de verantwoordelijkheid voor je straat op je kan nemen. Om het hele plan rond te krijgen hebben de bewoners sponsors geregeld. Onder andere tuincentrum De Nieuwstad heeft op deze manier dit project gesteund.

Vanuit het project leefbaarheid in het kader van de WMO was er door de Gemeente Dronten, Dorpsbelangen en OFW een prijsvraag uitgeschreven. Bewoners van de wijken Biddinghuizen centrum en Koolzaadhof/Lucernehof konden ideeën indienen voor wat zij in de wijk wilden doen om de leefbaarheid te vergroten. Er werd 5 keer € 1000 beschikbaar gesteld. Voorwaarde was dat de bewoners zelf het plan uitvoeren samen met buurtbewoners.

Er werden in totaal 10 plannen ingediend. Naast de Fruithof waren er zeker nog een aantal goede projecten, maar helaas konden deze projecten niet voldoen aan de voorwaarde dat bewoners zelf het plan moeten uitvoeren samen met buurtbewoners.

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Wonen
Van Werven infra & recycling
Van Werven infra & recycling
Adverteerder in de rubriek Wijkpost
Hoogeveen Multi Service
Hoogeveen Multi Service
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 8.8 °C
  • 0.0 mm
  • 15.4 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Giromanager
BHZNet Giromanager BHZNet Giromanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top