Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Teakhouten meubelen PolderTEAK
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems

BAS Volleybal dames 1 kampioen

Maandag 21 april 2008
BAS Volleybal dames 1 kampioen
Foto: BAS Volleybal

BIDDINGHUIZEN - Afgelopen zaterdag werd bij de volleybaldames van BAS 1 de finale van het seizoen gespeeld. Tegen de dames van Libero moest in ’t Dok in Dronten worden aangetreden, waarbij BAS met 3-1 moest winnen om het kampioenschap te halen.

De dames van Libero hadden 1 punt voorsprong en hadden dus voldoende aan een gelijkspel. De dames van BAS moesten met minimaal 3-1 winnen om zich kampioen te mogen noemen.

Die week ervoor hadden de dames van BAS een lastige wedstrijd. Voordat er aan de wedstrijd begonnen werd, leek het kampioenschap makkelijk te worden gehaald. 1 punt voorsprong in de stand met nog 2 wedstrijden te gaan zou voldoende moeten zijn. De dames waren zich allemaal bewust dat die punt voorsprong eigenlijk behouden moest worden. Helaas was de druk te groot en werd de wedstrijd met 2-2 gelijkgespeeld. Dronten moest die week ook spelen en zij hadden gewonnen met 4- 0. Weg was de voorsprong, 1 punt achter in de stand was het resultaat van deze speelronde.

Hol van de leeuw
De hele week was vol spanning. Dinsdagavond werd er nog eens flink getraind om goed voorbereid te zijn op de kampioenswedstrijd. Afgelopen zaterdag was het dan zover. Om 18.45 uur ging de wedstrijd van start in het ‘hol van de leeuw’. Toch leek het bijna een thuiswedstrijd, want de fans van BAS waren luid en duidelijk aanwezig op de tribunes. Het BAS lied werd regelmatig uit volle borst gezongen. Dit hielp de dames erg goed. De eerste set verliep ontzettend soepel. Deze werd met 6-25 gewonnen door de Biddinghuizer dames. De tweede set werd de opstelling veranderd, zodat alle speelsters gespeeld zouden hebben. Dit leek in het begin van de set toch niet zo’n goed idee. De dames van Libero liepen al snel uit naar 21-11. BAS besefte dat ze de punten hard nodig hadden en mede door het publiek hebben zich toen goed terug gevochten. Het werd een spannend einde van de set, wie zou als eerste het setpunt scoren? Gelukkig hadden de dames op tijd ingezien dat het beter moest en werd de set met 24-26 gewonnen.

Minder goed
De derde set viel helaas wat minder goed uit. Iedereen was overenthousiast en was in gedachten al bijna kampioen. De ballen werden minder goed gepasst, waardoor de aanval ook niet goed liep. Deze set werd dan ook verloren met 25-18. Het stond nu 1-2 in sets. Het kampioenschap kwam dus op de laatste set aan. Gelukkig konden de dames van BAS in het begin van de set de spanning onder controle houden en verliep het goed. Dit werd echter anders toen het einde van de set in zicht kwam. De Dronter dames scoorden een aantal punten op rij en kwamen akelig dichtbij. Uiteindelijk werd de stand 21-24, setpunt voor BAS.

Er werd eerst uit geserveerd en de punt erna viel de aanval buiten de lijnen, kortom een superspannende stand van 23-24. Het kwam dus aan op de laatste punt. Er werd een mooi set up gegeven en via een mooie smash werd het winnende punt binnen gehaald. BAS heeft gewonnen van Dronten in hun eigen hal met veel Libero publiek. BAS Volleybal Kampioen. Er werd snel gedoucht en op naar het Koetshuis om daar het overwinningsfeest te vieren.


Versterken
Wil jij volgend jaar het dames- of het heren volleybal team komen versterken, om zo weer een kampioenschap binnen te halen. Kom dan een paar keer gratis en vrijblijvend meetrainen op dinsdagavond in het Koetshuis of bel 06-28400330.

BAS Volleybal


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek BAS Volleybal
Pelletkachels advies en verkoop
Pelletkachels Flevo
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 14.4 °C
  • 14.2 mm
  • 17.1 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet EK2024 Voetbalpoule BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet Giromanager
BHZNet Giromanager BHZNet Giromanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top