Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo

Buurtschouw Koolzaadhof Lucernehof Cultuursingel

Donderdag 15 mei 2008
Buurtschouw Koolzaadhof Lucernehof Cultuursingel
Foto: Wijkteam Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Dinsdagavond 13 mei is er door het wijkteam Biddinghuizen samen met diverse bewoners uit de buurt en enkele (burger)raadsleden een buurtschouw gehouden in de straten Koolzaadhof, Lucernehof en Cultuursingel van Biddinghuizen.

Het werd – mede door het mooie weer – een goede buurtschouw waarbij weliswaar diverse verbeterpunten aangekaart werden maar toch ook een positieve toon te horen was.

Vooraf hadden alle bewoners van deze buurt een brief gekregen met de mogelijkheid om zowel positieve als negatieve punten van hun buurt aan te geven. Hierop zijn rond de 30 reacties binnengekomen.

De positief ingediende punten gingen voornamelijk over het rustige en bovenal ruime wonen met veel groen. Ook geven diverse bewoners aan blij te zijn met de geplaatste schuttingen waardoor een net geheel is ontstaan.


Als negatieve punt scoort tuinonderhoud en rommel relatief hoog. In een dergelijk geval worden bewoners aangeschreven met het verzoek hier actie op te ondernemen. Bij het uitblijven van actie volgt een tweede aanschrijving.

Zo wordt geprobeerd samen te werken aan het toonbaar en beter leefbaar houden van de buurt waarin het plezierig wonen is.

Verder zijn er veel opmerkingen over hondenpoep. Dit jaar is begonnen met actualisering van het hondenbeleid; uitlaatkaartjes worden opnieuw onder de loep genomen en hier en daar zullen borden worden geplaatst. Daarnaast zal er door de milieuagenten een aantal controle-acties uitgevoerd gaan worden.

Ook opmerkingen over het onderhoud openbaar groen, parkeeroverlast en geringe betrokkenheid bij de buurt werden door diverse bewoners gemaakt.

Alle opmerkingen worden meegenomen en doorgegeven aan de verantwoordelijke organisatie/persoon hiervoor. Diverse kleine zaken zullen direct door het wijkteam aangepakt worden; indien nodig worden bewoners aangesproken of aangeschreven.

Alle mensen die reacties hebben ingediend krijgen persoonlijk antwoord op hun vragen terug.

Heeft u opmerkingen over uw buurt en/of leefomgeving? Schroom niet en meldt deze bij de wijkpost. U hoeft hiervoor zeker niet te wachten tot een volgende buurtschouw. Elke maandag en donderdag tussen 9.00 en 12.00 kunt u terecht. Bellen of mailen kan ook: 330731 of wijkpost.biddinghuizen@dronten.nl


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Wijkpost
AH Jan Schuurhuis
AH Jan Schuurhuis
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 16.3 °C
  • 0.0 mm
  • 20.1 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Giromanager
BHZNet Giromanager BHZNet Giromanager
BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet EK2024 Voetbalpoule BHZNet EK2024 Voetbalpoule
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top