Fruithandel Van Beek Fruithandel Van Beek
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Joy 4 Life Joy 4 Life
Kjell's Opslag Kjell's Opslag

Aandacht voor coeliakie in Snow World

Vrijdag 16 mei 2008

BIDDINGHUIZEN - Op zaterdag 17 mei aanstaande, de internationale dag van de coeliakie, organiseert de Nederlandse Coeliakie Vereniging een activiteit Kidz Village in Biddinghuizen.

Op de Internationale coeliakie wil men meer bekendheid krijgen voor coeliakie. Want bij 8 van de 10 mensen met coeliakie is de diagnose nog niet gesteld. Bij mensen met coeliakie veroorzaakt voedsel dat gluten bevat, beschadiging van het slijmvlies van de dunne darm. Daardoor kan de darm zijn werk niet goed meer doen. Gluten komen voor in de volgende graansoorten: tarwe, rogge, haver, gerst, spelt en kamut.

Glutenvrij
De regioafdelingen organiseren op die dag diverse activiteiten, zoals deze in Biddinghuizen georganiseerd door de regio's Gelderland en Utrecht/Flevoland. De activiteit is bedoeld voor kinderen van 8 t/m 16 jaar uit de beide regio's. In verband met het beperkte aantal plaatsen is er geen plaats voor jullie “niet-glutenvrije” broertjes en/of zusjes.

Programma
Om 14.30 uur verzamelen de kinderen in Kidz Village. Van 15.00 tot 16.00 uur is het Snow Fun: met banden van een piste afglijden in Snow Village. Daarna volgen bowlen, een kindermenu en zwemmen.

De kosten zijn €10,=, te voldoen bij aanvang. Aanmelden kan bij Irene Loep tel. 036-5364278, e-mail flevoglutenvrij@x57.org

Redactie BHZNet.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Europarcs Resort Zuiderzee
Bouwbedrijf HEDI
Bouwbedrijf HEDI
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top