Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap

Biddinghuizen gaat actie voeren

Vrijdag 23 mei 2008
Biddinghuizen gaat actie voeren
Foto: Dorpsbelangen

BIDDINGHUIZEN - Om de gemeenteraad te Dronten te overtuigen van de wens voor een MFC (multifunctioneel centrum) gaan de inwoners van Biddinghuizen op 5 juni 2008 actie voeren op het Redeplein te Dronten.

Om iedereen mee te kunnen laten gaan, laat Dorpsbelangen Biddinghuizen een aantal bussen rijden.

’We gaan ervoor zorgen dat de gemeenteraadsleden letterlijk en figuurlijk niet om ons heen kunnen’, laat dorpsvoorzitter Jan van de Wiel weten. Het is de bedoeling dat ‘heel Biddinghuizen’ op 5 juni voorafgaand aan de gemeenteraadsvergadering op het Redeplein in Dronten aanwezig is en van zich laat horen.

Al geruime tijd leeft in Biddinghuizen de wens voor een MFC. Tijdens de bewuste gemeenteraadsvergadering op vijf juni zal de raad een standpunt innemen of de zo gewenste voorziening en wel of niet komt. Mocht het MFC er niet komen, dan is het vrijwel zeker dat een aantal voorzieningen uit het dorp zal verdwijnen.

Eén van die voorzieningen is de bibliotheek, waarvoor dan vrijwel zeker geen toekomst meer zal zijn. Door te samenwerken binnen een MFC verwacht men in Biddinghuizen veel winst te kunnen behalen en het huidige voorzieningenniveau te kunnen behouden en hier en daar zelfs uit te breiden.Uitbreiding van voorzieningen valt, binnen de mogelijkheid van een MFC, ondermeer te verwachten in de kinderopvang en ouderenzorg. ‘Er is Biddinghuizen veel aan gelegen ons dorp aantrekkelijk en leefbaar te houden. Alleen op die manier kunnen we het inwonertal op peil houden, en ook dat is weer een voorwaarde voor het behoud van voorzieningen’, aldus dorpsvoorzitter Jan van de Wiel.

Alle Biddinghuizense bedrijven en verenigingen in het dorp zijn door Dorpsbelangen opgeroepen op 5 juni om 19.00 uur op het Redeplein aanwezig te zijn en zo de gemeenteraadsleden bij het betreden van het gemeentehuis te overtuigen van de noodzaak van een MFC te Biddinghuizen. Voor mensen die zelf geen vervoer hebben staat op vijf juni een aantal bussen klaar op Het Plein. Volgens Van de Wiel wordt de wens voor de multifunctionele voorziening binnen het dorp zeer breed gedragen, door instanties, verenigingen, bedrijfsleven.

Dorpsbelangen Biddinghuizen


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Dorpsbelangen
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Afvalinzameling, recycling, kunststofrecycling, machineverhuur. Bestel uw rol- of afzetcontainer online.
Biddingringweg 23
8256 PB
Biddinghuizen
T 0321-631441
W http://www.vanwerven.nl/
Van Werven infra & recycling
Van Werven infra & recycling
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 23.4 °C
  • 0.0 mm
  • 19.5 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Tourmanager 2024
BHZNet Tourmanager 2024 BHZNet Tourmanager
BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet EK2024 Voetbalpoule BHZNet EK2024 Voetbalpoule
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top