Flevolamb Flevolamb
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Adm. Financiële Advisering Kafa
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change

Ria Buiten derde in Griekenland

Maandag 26 mei 2008
Ria Buiten derde in Griekenland

BIDDINGHUIZEN - Ultra-atlete Ria Buiten uit Biddinghuizen is in Griekenland derde geworden in de Ancient Nemea Olympia Trial, de zeer zware ultrarun over totaal honderdtachtig kilometer, waarvan tachtig kilometer off road. Ria’s partner, de Noorse atleet Trond Sjåvik finishte als vijfde bij de heren.

De atleten kregen maximaal achtentwintig uur om de afstand van honderdtachtig kilometer lopend af te leggen. De als zeer zwaar bekend staande Ancient Nemea Olympia kenmerkte zich door grote temperatuurverschillen. Overdag bereikte de thermometer waarden rond de dertig graden, terwijl het ’s nachts maar amper boven het vriespunt bleef.

Om überhaupt deel te mogen nemen aan de race gelden zware criteria. Zo moeten de atleten recent hebben deelgenomen aan een race van tenminste honderd kilometer. Met name de tachtig kilometer off road waren zwaar, laat Ria Buiten weten. Het traject was heuvelachtig, met een hoogteverschil van 3700 meter en bovendien bezaaid met stenen. Door een ongelukkige val moest de Biddinghuizense atlete zich tijdens de race bij een dokterspost laten behandelen om een aantal steentjes uit haar arm en been te laten verwijderen.

Door de warmte overdag lukte het Ria gedurende de hele wedstrijd niet om te eten. Gelukkig kon ze wel drinken en dat maakte dat ze de race kon volbrengen. Haar vetpercentage bedroeg voorafgaand aan de wedstrijd 20 % en na afloop nog maar 11 %.

Zowel Ria Buiten als Trond Sjåvik gebruiken deze Griekse race als voorbereiding op hun deelname aan de Trans Europe Footrace in 2009, een hardloopwedstrijd vanuit het zuiden van Italië naar de Noordkaap. Meer informatie hierover via http://www.riasrun.nl

Stichting Ria's Run


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Ria Buiten
Hoogeveen Multi Service
Hoogeveen Multi Service
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 9.5 °C
  • 0.0 mm
  • 9.5 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top