Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Fruithandel Van Beek Fruithandel Van Beek
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
De Kubbe BV - Biddinghuizen De Kubbe BV - Biddinghuizen
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis

Rechtzaak Pyromane verdaagd

Donderdag 8 november 2001

BIDDINGHUIZEN - De rechtbank in Zwolle wil een 33 jarige vrouw uit Biddinghuizen recht in de ogen kunnen kijken bij de behandeling van haar zaak. Zij wordt ervan beschuldigd dat zij in de nacht van 25 op 26 juni in Swifterbant brand heeft gesticht, maar ontkent dat. Op de zitting verscheen zij dinsdag echter niet en daarom heeft de rechtbank de zaak verdaagd.

De vrouw zou tien paardenstallen aan de Biddingweg in de brand hebben gestoken. De politie pakte haar op en sindsdien zit ze vast. Tijdens haar voorlopige hechtenis sprong ze van driehoog naar beneden en daardoor belandde ze zwaargewond in het ziekenhuis. Volgens haar raadsman H.B.C. Stratman kan ze alleen plat op een ziekenhuisbed gelegen naar de rechtbank komen. Maar ze wil dat helemaal niet, want ze laat via haar advocaat weten dat ze het emotioneel niet aankan om een rechtszitting bij te wonen.

Toch vindt de rechtbank het nodig dat de vrouw wel komt. De reden daarvoor is dat de vrouw ontkent en dat het om een ernstig strafbaar feit gaat. De rechtbank wil de zaak niet afdoen, zonder op zijn minst met haar te hebben gesproken. Verder vroeg de rechtbank aan de officier van justitie, mr. D. Sarian om een technisch rapport van de brand. De officier antwoordde dat de technische recherche geen prioriteit aan het rapport gaf, omdat de dader toch al was opgepakt. Bovendien had de dienst er geen mensen voor. Het is volgens hem nu niet meer mogelijk om een technisch onderzoek in te stellen. 'Dat is dan uw risico,’ antwoordde de voorzitter van de rechtbank droog.

Bron : FlevoPost

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Politieberichten
PolderTEAK
PolderTEAK
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 8.5 °C
  • 1.6 mm
  • 7.4 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top