Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service

Overweldigende jubileumdag Vaargroep Flevoland

Vrijdag 13 juni 2008
Overweldigende jubileumdag Vaargroep Flevoland

BIDDINGHUIZEN - Zaterdag 7 juni hield de scheepsmodelbouwvereniging Vaargroep Flevoland bij hun clubgebouw ‘Het Baken’ aan de vijver van de Sportlaan te Biddinghuizen een grootse vaarshow ter viering van hun 25-jarig bestaan.

Uit diverse hoeken van het land waren vele modelbouwers van andere verenigingen met hun modelschepen hiervoor naar Biddinghuizen gekomen. Er moesten extra tafels en planken met schragen worden ingezet om alle modellen een plaatsje te geven.


Om 10.30 uur opende Roel van Essen namens de Vaargroep de dag met een welkomstwoord en vertelde hoe het in het begin van de jaren 80 bij het gebouw van de naastliggende IJsbaanclub ooit begon.

Namens de Gemeente Dronten sprak burgemeester Aat de Jonge zijn gelukwensen uit en constateerde dat er veel geduld en precisie nodig is om zulke mooie bouwsels te maken. Eigenschappen die ook bij het personeel van de gemeente niet zou misstaan, merkte hij op.


De burgemeester vond wel dat het een specifieke mannenwereld was en ging onder hilariteit van de aanwezigen daarover in discussie met het enige vrouwelijke lid van de vereniging. Na afloop van zijn toespraak nodigde hij namens de vereniging alle bezoekers uit voor een gebakje met daarop het logo van de Vaargroep.


Op de vaarvijver aan de Sportlaan vertoonden inmiddels allerlei soorten modelschepen via afstandsbedieningen hun specifieke kunstjes. Een groot zeeschip van ruim 2 meter manoeuvreerde behendig tussen de bakens en ophaalbrug de haven in.

Rond het middaguur liet bestuurslid Jan Hofman zijn pas gebouwde binnenvaartschip officieel te water en onthulde daarbij de naam van zijn model. De aanwezige eigenaren van het echte binnenvaartschip keken hun ogen uit hoe ook het binnenste van het woongedeelte nauwkeurig en kloppend was nagebouwd.


In de middag werd de sfeer nog eens extra verhoogd door het optreden van het Biddinghuizer Piratenkoor ‘De Blauwbaarden’ die toepasselijke zeemansliederen ten gehore bracht.

Vele bedrijven uit Biddinghuizen en omgeving hadden de jubilerende vereniging goed bedacht door mooie prijzen voor de verloting beschikbaar te stellen. Er was een uur voor nodig om alle lotnummers waarop een prijs was gevallen op te sommen. Even na 4 uur betrok de lucht en haastten de deelnemers zich om hun spullen in de auto’s te pakken. Toen dat nog net allemaal gelukt was, barstte er zich een hevig noodweer boven de vijver los. Terugkijkend op een zeer geslaagde dag kon dat echter de pret niet meer drukken.

De prijswinnaars van een aantal lotnummers hebben zich nog niet gemeld. Zij kunnen deze maand nog hun prijzen ophalen bij Jan Hofman – ’t Erf 122 - Biddinghuizen. Het betreft de loten met de nummers: 9 – 182 – 200 – 689 – 702 - 706 – 710 en 819.

Klik hier voor alle foto's

Fotoboeken:nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Vaargroep Flevoland
AH Jan Schuurhuis
AH Jan Schuurhuis
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 17.9 °C
  • 0.4 mm
  • 18.1 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet EK2024 Voetbalpoule BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet Tourmanager 2024
BHZNet Tourmanager 2024 BHZNet Tourmanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top