Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Adm. Financiële Advisering Kafa

Het Colombinehuis als leerbedrijf

Woensdag 9 juli 2008
Het Colombinehuis als leerbedrijf
Foto: Colombinehuis

BIDDINGHUIZEN - Het Colombinehuis maakt vakantie tot een feest, maar kan dat niet alleen. Er zijn dit schooljaar zes studenten van de diverse opleidingen bij het vakantiehuis voor zorgkinderen afgestudeerd.

SCW/Kunst en Cultuur, Deltion College te Zwolle (Sanne Hoeksema), MBO/Vorm en Entertainment, Landstede Zwolle (Nina Huijssoon en Cora Kuiper), CMV/Hogeschool van Nijmegen, (Marjolijn Vrensen en Tineke Linders), SPH/ Windesheim Zwolle (Madieke Zwijnenburg).

Stage
Niet alleen zijn er een studenten afgestudeerd, maar zijn er ook een aantal die hun stage met een goed gevolg hebben afgerond. Leisure Management/ROC van Amsterdam te Hilversum(Daphne Marek en Maarten van Woudenberg), SPW/ROC Friesepoort Emmeloord (Mariska Westerhuis), Sport en Beweging/Deltion College Zwolle (Stan de Lange), CMV/ Hogeschool Utrecht (Willeke Aben), MBO/Vorm en Entertainment Landstede Zwolle (Sifra Wink), MBO/Helpende zorg en welzijn Landstede Harderwijk (Joke van Dasselaar en Daniëlle Posthuma).


En zelfs twee stagiaires uit België Faustine Giordano en Sarah Dewurst, opleiding docente Engels/Nederlands. De diversiteit van opleidingen maakt het voor de studenten en het Colombinehuis altijd weer boeiend om met elkaar samen te werken.

Verdeeld
De studenten zijn over het hele jaar verdeeld. Ze verblijven een aantal maanden intern bij het Colombinehuis en verzorgen het overgrote deel van het activiteitenprogramma voor de gasten. Drie keer per dag is er voor kinderen en hun ouders de mogelijkheid om mee te doen aan een activiteit. Dit varieert van portretschilderen, lekker een dagje naar het strand, een discoavond, natuurwandelingen, sportdagen, picknicken, bestuderen van vleermuizen en nog veel meer.

Niet gemakkelijk
Het Colombineteam houdt de studenten nauwlettend in de gaten. Het Colombinehuis is geen gemakkelijke stageplek. De emoties die loskomen bij het in de nabijheid zijn van zieke kinderen wordt door het team niet onderschat. Het is daarom voor het team geweldig dat deze studenten hun diploma en/of stage op zak hebben. Het Colombineteam wil de onderwijsinstellingen en studenten namens de gasten bedanken voor hun inzet en vertrouwen om bij hen stage te lopen.

Vrijwilligers
In de zomer komen er vrijwilligers, die de taken van de stagiaires overnemen. Vanaf september wordt gestart met een nieuw team stagiaires. Ook voor maatschappelijke stages heeft het Colombinehuis altijd wel een aantal plaatsen.

Het Colombinehuis, Een wereldhuis in Nederland
Doelstelling: Zorgkinderen en hun gezinnen vanuit “hun” situatie samenbrengen om hen met elkaar een onbezorgde en bereikbare vakantie te bieden.
Belangrijkste activiteit : Gezinnen een warme, veilige, plek bieden, waarbij rust,ontspanning en 24 uur per dag aandacht en verzorging gewaarborgd is.

Colombinehuis

nieuwsrubrieken
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top