Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Tel. 0321-333169 Peter Evers
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis

Ondanks regen proefvelden Heyboer druk bezocht

Donderdag 10 juli 2008
Ondanks regen proefvelden Heyboer druk bezocht
Foto: Heyboer BV - met toestemming gebruikt

BIDDINGHUIZEN - Afgelopen week heeft Heyboer BV een proefvelden opendag gehouden nabij 'de bult'. Ondanks het slechte weer werd de dag druk bezocht.

Op het proevenplatform waren diverse onkruidbestrijding strategieën te zien in de gewassen aardappelen, wortelen, zaaiuien, witlof, cichorei en stamslabonen.

Herbiciden
Bodemherbiciden hebben ondanks de droogte dit jaar op het proevenplatform redelijk goed gewerkt. In het aardappelras Innovator was duidelijk te zien dat Sencor, toegepast vlak voor opkomst, onacceptabele schade liet zien. Bij veel regen direct na toepassing kan de schade nog groter zijn. Sencor vooropkomst in Innovator is dus geen veilige toepassing.


Wortelen
In de wortelen is de toelating van Dosanex vorig jaar ingetrokken. Sencor heeft dit jaar een toelating gekregen in wortelen. In een proef liet Heyboer BV zien of Sencor veilig is in wortelen. In een aantal objecten is een halve dosering (50 gram) Sencor gespoten in het kiemlobstadium. In deze proef hebben we dit jaar geen gewasreactie kunnen zien. In jaren met veel regen na toepassing in het kiemlobstadium, kan soms sterke gewasreactie optreden.

Sencor biedt in wortelen een duidelijk perspectief in combinatie met Linuron en Promotor. In het cichorei proefveld is meer onkruid overgebleven als in het witlofproefveld. Cichorei wordt anderhalve maand vroeger gezaaid, kiemt langzamer en daardoor heb je meer last van onkruid. Cichorei is een sterker gewas dan witlof en kan hogere doseringen herbiciden verdragen.


Tarwe
Op het tarwe demoveld konden telers zelf beoordelen hoe de rassen er voorstaan. De ziektedruk in de rassen is dit jaar tot begin juli niet hoog geweest. Ondanks de lage ziektedruk waren er al wel duidelijke verschillen te zien tussen behandelingen met fungiciden en onbehandeld.

Al met al een dag met veel nieuwswaarde voor telers.

Heyboer BV


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Landbouwberichten
Pelletkachels advies en verkoop
Pelletkachels Flevo
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 18.1 °C
  • 0.4 mm
  • 18.1 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet EK2024 Voetbalpoule BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet Tourmanager 2024
BHZNet Tourmanager 2024 BHZNet Tourmanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top