Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Tel. 0321-333169 Peter Evers
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer

De Kandelaar, een unieke Bed & Breakfast locatie

Vrijdag 18 juli 2008
De Kandelaar, een unieke Bed & Breakfast locatie
Foto: Eigen foto - met toestemming gebruikt

BIDDINGHUIZEN - Sinds april 2008 is er een unieke slaapgelegenheid in Biddinghuizen bewerkstelligd.

Op het voormalige proefbedrijf voor de akkerbouw “De Kandelaar” is na een grondige verbouwing een ruimte gecreëerd voor 10 slaapplaatsen.

Uniek aan deze locatie is de prachtige ligging midden in het landelijk gebied van Flevoland en de mogelijkheid om vakantie te vieren met de hond.

Proefbedrijf
Tot 1996 werden op proefbedrijf “De Kandelaar” veel onderzoeken gedaan voor de akkerbouw op het gebied van verbouwen en bewaren van aardappelen, suikerbieten en tarwe. De naam De Kandelaar werd destijds aan deze locatie gegeven omdat een kandelaar een lichtpunt is in de vlakte van het polderlandschap, waar vanuit alle hoeken in Flevoland zicht op is.


Veehouderij
Nadat het proefbedrijf werd opgeheven is het akkerbouwbedrijf tot 1999 nog voortgezet door stichting ’t Erve. Vanwege uitbreiding van natuurgebied “Harderbroek” werd familie van Kempen en van Diepenbeek gedwongen hun rundveebedrijf te verplaatsen van Zeewolde naar Biddinghuizen.

Na een half jaar van bouwen verrees er in 2000 een moderne melkveestal, waar met behulp van twee melkrobots van DeLaval (Vrijwillige Melk Systeem) 120 melkkoeien worden gemolken. Op het bedrijf is ook een mestrobot aanwezig en is veel aandacht besteed aan het comfort van de koe, door automatische klimaatbeheersing en een koeborstel.

Door de moderne opzet van het melkveebedrijf wordt het bedrijf regelmatig bezocht door collega-veehouders, agrarisch geïnteresseerden en toeristen. Daartoe werd het voormalig kantoorgebouw dusdanig ingericht zodat de bezoekers met een kopje koffie kunnen worden ontvangen.

Honden
Dochter Mariska van Diepenbeek deed met haar honden Senna en Noxy regelmatig mee aan behendigheidswedstrijden en kwam hierdoor in contact met Marina Stilkenboom, die graag een eigen hondenschool wilde starten. Omdat Marina de kennis had van honden en Mariska op het bedrijf wel ruimte had werd zo een trainingslocatie gecreëerd voor hondenschool Agility For Fun.

Verbouwing
Mede door de vele enthousiaste reacties van de bezoekers van de excursies en de hondenschool werd het plan opgevat om een slaapgelegenheid te creëren voor hond en baas. Mede door de Leader+-bijdrage van Provincie Flevoland is er een prachtige toeristisch plekje in Biddinghuizen bij gekomen.

Na een grondige verbouwing van het voormalig kantoorgebouw is er nu slaapgelegenheid voor 10 personen. Bed & Breakfast “De Kandelaar” is er de beschikking over een tweepersoonsslaapkamer op de begane grond en een ruime tweepersoonsslaapkamer en zeer grote 6-persoonsslaapkamer op de eerste verdieping.

Daarnaast zijn er drie douches en vier toiletten. In de ontbijtkamer staat iedere ochtend een prima ontbijt klaar, wat wordt verzorgd door de gastvrouwen Maria van Kempen en Mariska van Diepenbeek. En in de grote ontspanningsruimte is er gelegenheid tot het doen van spellen, tv kijken, radio luisteren of een gezellige zit.

Buiten is er een eigen terras voor de gasten van “De Kandelaar” en is er voldoende ruimte om een potje te voetballen, volleyballen, tennissen of gewoon lekker te genieten van het uitgestrekte en rustige polderlandschap.

Informatie
Meer informatie is te vinden op de website http://www.dekandelaar.eu of u kunt contact opnemen met Mariska van Diepenbeek, tel. 06-51545721.

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Hondenclub
Oogstweg 31
Kjell's Opslag
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 19.5 °C
  • 0.0 mm
  • 10.2 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top