Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Tel. 0321-333169 Peter Evers
Teakhouten meubelen PolderTEAK
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service

Wereldcup wedstrijd Combat vliegen

Maandag 4 augustus 2008

BIDDINGHUIZEN - Op 9 en 10 Augustus 2008 zullen er op de velden van B.A.S op de Sportlaan te Biddinghuizen, wedstrijden met modelvliegtuigen gehouden worden. Deelnemers uit ongeveer 12 landen strijden voor de overwinning en wereldcuppunten in de discipline F2D, ook wel Combat genoemd.

Publiek kan tussen 09:00 en 18:00 uur op de zaterdag, en tussen 10:00 en 18:00 uur op de zondag, een staaltje meemaken van de beste combatvliegers ter wereld.

Combat is een duel sport met lijnbestuurde vliegtuigen. Een tweetakt verbrandingsmotortje van 2,5 cc zorgt voor de aandrijving van de vliegtuigen. Deze motor drijft een propeller aan van 15 cm die ongeveer 30.000 omwentelingen per minuut maakt. Er worden snelheiden van wel 150 km per uur bereikt.

Luchtgevecht
Twee combatvliegtuigen gaan gelijktijdig de lucht in en houden gedurende 4 minuten een luchtgevecht. Punten worden gescoord door bij de tegenstander een stuk van een serpentine die achter het vliegtuig hangt te “hakken” met de propeller van het eigen vliegtuig. Door de grote wendbaarheid en snelheid waarmee dit gepaard gaat is dit voor het publiek een spectaculair schouwspel.

Er worden deelnemers verwacht vanuit heel de wereld, voorinschrijvingen zijn reeds binnen uit Nederland, Denemarken, Groot-Brittannië, Moldavië, Oekraïne, Letland, Wit-Rusland, Zweden, Spanje, Italië, Rusland en Brazilië.

Belangrijk
De wedstrijd is niet alleen vermeld op de officiële internationale wedstrijdkalender maar telt ook mee voor de wereldcup en is daarmee één van de acht belangrijkste wedstrijden van het jaar, wereldwijd. Dit hebben wij te danken aan de ideale locatie in Nederland enerzijds en anderzijds aan de goede naam die dit evenement heeft opgebouwd.

Over Ducht Combat
Onder de naam DCI (Dutch Combat International) wordt deze wedstrijd sinds 1972 georganiseerd op verschillende locaties in Nederland.

In de Combat klasse zijn in Nederland acht beoefenaars internationaal actief in wedstrijden. Het geringe aantal is te wijten aan de moeilijkheidsgraad van deze sport. Wel is het zo dat enkele van de aanwezige Nederlandse deelnemers behoren tot de wereldtop.

Stichting Dutch Combat International

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Basvoetbal
AH Jan Schuurhuis
AH Jan Schuurhuis
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top