Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Flevolamb Flevolamb
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo

Fietsen met de boswachter in het Harderbos

Dinsdag 5 augustus 2008

BIDDINGHUIZEN - Een lekkere zomerse fietstocht door koel bos, langs poelen, hooilanden en moeras? Het kan op zaterdag 16 augustus om 14.00 uur met de boswachter van Natuurmonumenten in het Harderbos.

Veel te ontdekken
De zomer loopt op zijn eind. Dan lijkt het erop dat er in het bos niet veel meer te beleven is. Niets is minder waar. Juist op de fiets kun je veel zien in korte tijd. Ontdek de grote variatie in het Harderbos, een natuurgebied aan de zuidkant van Oostelijk Flevoland. Hier vliegen prachtige libellen en waterjuffers rond.

Natuurmonumenten heeft natuurvriendelijke kanaaloevers ingericht, waar veel planten zich thuis voelen. Een ontmoeting met Schotse hooglanders behoort tot de mogelijkheden. Af en toe stapt de boswachter af om te zoeken naar bijv. een tijgerspin in zijn web. En tenslotte voert de fietstocht naar het Harderbroek om te zoeken en te luisteren naar vogels.

Informatie
Het verzamelpunt van de twee uur durende fietstocht is de parkeerplaats aan de Karekietweg. Aanmelden kan via de website http://www.natuurmonumenten.nl/agenda en telefonisch bij ANWB/VVV in Harderwijk (0341) 42 66 66. Leden betalen € 4,- p.p, niet-leden € 7,- p.p. en kinderen t/m 12 jaar € 2,- p.p.. Tip: een verrekijker kan goed van pas komen. Neem uw eigen fiets mee.

Natuurmonumenten

actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top