Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Flevolamb Flevolamb

Goud voor Van Tongeren

Donderdag 14 augustus 2008

BIDDINGHUIZEN - Tonnie van Tongeren uit Oldebroek behaalde vrijdag op FlevoNice in Biddinghuizen een gouden medaille op de 15 kilometer skeeler-afvalkoers.

Voor de 52-jarige veteraan is dit zijn eerste Nederlandse overwinning en totaal niet verwacht. Niet erg gemotiveerd ging hij op oude trainingswielen eerst van start op de 200 meter sprint. Helaas doordat hij niet kan sprinten (volgens hemzelf) behaalde hij hiermee de 4de plaats. Bij de 15 kilometer afvalkoers was dit wel anders. Na 2 rondes achterop te hebben gereden op het grote parcours van Flevonice kwam Tonnie pas goed op gang en begon aan zijn inhaalrace. Na een aantal rondes op de 400 meter baan te hebben gereden kwam hij met grote voorsprong juichend over de finishlijn.

Zaterdag mochten ook de kadetten Gerco van Beek en Ruben Wieberdink van start. Ruben behaalde brons op de 200 meter tijdrit en Gerco brons op de 1000 meter en zilver op de 5 kilometer afvalkoers.

Als laatste onderdeel werd nog een “open kampioenschap” gereden. Dit was voor iedereen een 5 kilometer tijdrit, dit is de totale lengte van de baan. De winst ging hier naar Sjoerd Huisman in een tijd van 7:33,1 en dat was 1 seconde sneller dan Jan Maarten Heideman. Sjoerd behaalde hiermee een nieuw baanrecord en Nederlands record.

Bron: Locourant.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Flevonice
Hoogeveen Multi Service
Hoogeveen Multi Service
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top