Flevolamb Flevolamb
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat

Politie tevreden over Lowlands 2008

Dinsdag 19 augustus 2008
Politie tevreden over Lowlands 2008
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Politie Flevoland is tevreden over Lowlands 2008. Het vierdaagse cultureel-muzikaal festival kenmerkte zich ook dit jaar weer door een goede sfeer en hoge tolerantie tussen bezoekers onderling.

Tijdens het uitverkochte festival heeft de politie, in nauwe samenwerking met de beveiliging en de organisatie en verspreid over vier dagen, 180 aanhoudingen verricht.

Het merendeel van de aanhoudingen had betrekking op het in bezit hebben van verdovende middelen. Ook werden enkele verdachten aangehouden voor het plegen van diverse diefstallen of het illegaal binnenkomen van het festivalterrein.

Voor zover bij de politie bekend hebben zich op het festivalterrein geen noemenswaardige geweldsincidenten voorgedaan.

Door intensieve samenwerking van politie, security en de organisatie zijn er meer mensen aangehouden dan in voorgaande jaren.

Dit jaar werd het toezicht bij de festivalentrees verscherpt. Op die manier werd direct bij de ingangen een signaal aan de bezoekers afge- geven dat harddrugs op Lowlands niet worden getolereerd. Agenten in burger ondersteunden de speciale beveiligingsteams die zich vooral richtten op drugmisbruik en sfeerverpesters.

De politie-inzet op het terrein beperkte zich tot de inzet van agenten in burger, een afhandelunit en arrestantenbewaarders.

Voor het in goede banen leiden van het verkeer waren motoragenten, surveillanten en particuliere verkeersregelaars op de been.

De meeste arrestanten werden betrapt met vaak kleine hoeveelheden drugs. Vooral XTC-pillen, cocaïne, GHB maar ook paddo’s en MDMA poeder werden als partydrugs aangetroffen, in beslag genomen, getest en vernietigd.

Vier feestgangers werden aangehouden met een flinke hoeveelheid pillen, cocaïne, GHB en cash geld. De vier, die aangemerkt worden als ‘dealers’, zijn in verzekering gesteld.

Bezoekers die zich niet konden gedragen werden door de beveiligingsteams direct aangesproken. In sommige gevallen leidde dit tot verwijdering van het terrein. Twee arrestanten werden ondanks een verwijderingbevel toch weer betrapt toen zij illegaal het terrein op kwamen en zijn overgedragen aan de politie.

Een enkeling werd aangehouden voor diefstal. Het stelen van een watermeloen uit een cateringtent was hierbij een wel zeer opmerkelijke diefstal. Twee festival-medewerkers die tijdens hun werkzaamheden op Lowlands geld stalen, zijn gearresteerd voor verduistering in dienstbetrekking. Zij werden door cameratoezicht gespot, waarna er werd ingegrepen.

Door de aanwezigheid van het Openbaar Ministerie op het terrein werd aan de verdachten in de meeste gevallen een geldboete of werkstraf aangeboden. De werkstraf dient de aangehouden bezoeker in zijn woonplaats binnen een bepaalde termijn te vervullen. Gebeurt dit niet, dan volgt er alsnog een dagvaarding.

Bij de politie zijn tot nu toe 30 aangiften binnengekomen van diefstal uit tenten. De ervaring leert dat in de loop van deze week via de site van politie Flevoland nog meer digitale aangiftes volgen. Wanneer bezoekers nog aangifte willen doen dan kan dit via de site http://www.politie.nl/flevoland

Bron: Politie Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Lowlands
Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Adverteerder in de rubriek Politieberichten
AH Jan Schuurhuis
AH Jan Schuurhuis
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top