Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Teakhouten meubelen PolderTEAK
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Flevolamb Flevolamb

Subsidie voor Flevolandse producten

Vrijdag 29 augustus 2008

BIDDINGHUIZEN - Europa en de provincie Flevoland willen de samenwerking tussen lokale horeca en agrarische producenten in de provincie helpen versterken en de afzet van producten verbeteren. Stichting Biologische Landbouw Flevoland ontvangt daartoe een Europese subsidie van 75.350 euro, waarmee het project ‘Van Flevolandse Bodem’ kan worden uitgevoerd.

Een product uit de eigen regio draagt bij aan de beleving en identiteit en betrekt consumenten bij hun directe leefomgeving. Het project ‘Van Flevolandse Bodem’ is gericht op de biologische productiemethode en is een gezamenlijk initiatief van Flevolandse agrarische ondernemers, de Flevolandse horeca en het Centrum Biologische Landbouw.

Het subsidiebesluit van de provincie Flevoland past in het provinciaal Meerjarenprogramma Landelijk Gebied (pMJP). De helft van de subsidie betaalt Europa, de andere helft is voor rekening van de provincie Flevoland zelf. Het project wordt gerealiseerd via de ‘LEADER-werkwijze’.

‘LEADER’ en het Plattelandsontwikkelingsprogramma (POP2)
Organisaties, verenigingen, stichtingen en burgers die een goed idee hebben, kunnen een aanvraag voor subsidie vanuit het Europese POP2 indienen. Als deze aanvraag via de zogenaamde ‘LEADER-aanpak’ wordt gerealiseerd, loopt de aanvraag via de LEADER-as van het POP2. Het belangrijkste kenmerk van ‘LEADER’ projecten is dat ze tot stand komen dankzij de inzet en betrokkenheid van de plaatselijke bevolking. De inhoud van LEADER projecten kan uiteenlopen van leefbaarheid tot plattelandstoerisme, natuur en cultuurhistorie. Om in aanmerking te komen voor een subsidie vanuit het POP2, hebben aanvragers een aan de gevraagde subsidie gelijk bedrag aan publieke cofinanciering nodig.

De ‘LEADER’ aanvragen worden beoordeeld door de Lokale Actie Groep LEADER in POP Flevoland (LAG). Deze Lokale Actie Groep is samengesteld uit vertegenwoordigers van Flevolandse verenigingen en organisaties in het landelijk gebied en geeft advies aan het college van Gedeputeerde Staten over de aanvragen. Het college neemt op basis van dit advies het formele besluit en sluit vervolgens een overeenkomst met de projectuitvoerder.

Bron: Provincie Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Flevoland
Verkeersschool Kooij&Wallet
Verkeersschool Kooij & Wallet
Adverteerder in de rubriek Landbouwberichten
Flevolamb
Flevolamb
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top