Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Adm. Financiële Advisering Kafa
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Tel. 0321-333169 Peter Evers

Gecertificeerde kwaliteitszorg bij Het Kruidvat

Maandag 15 september 2008
Gecertificeerde kwaliteitszorg bij Het Kruidvat
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Drogisterij Kruidvat Biddinghuizen, gevestigd aan de Baan 12, mag zich voortaan een gecertificeerde drogisterij noemen. Kort geleden behaalde zij het officiële Drogisten Waarborgcertificaat.

Dit certificaat vormt het bewijs dat de drogisterij voldoet aan een reeks strenge eisen en waarborgen voor wat betreft de kwaliteitszorg bij de verkoop en aflevering van zelfzorggeneesmiddelen. Het Drogisten Waarborgcertificaat wordt toegekend door het Pharmacon Certificerend Orgaan, het officiële certificatie instituut voor de drogisterijbranche.

Controle
De officieel gecertificeerde drogisterijen, zoals ook Drogisterij Kruidvat Biddinghuizen, moeten continue voldoen aan strenge kwaliteitseisen en worden bovendien regelmatig op de naleving daarvan gecontroleerd. Dit gebeurd door onafhankelijke Pharmacon-controleurs.

Zo moet men voldoen aan een reeks voorschriften wat betreft bevoegdheid en de vakkennis van de drogist en haar personeel, een juiste inrichting van de winkel (o.m. een aparte advieshoek voor geneesmiddelen), een correcte geneesmiddelenvoorlichting en de wijze van aflevering en aanprijzing van geneesmiddelen. Bovendien moet sprake zijn van een goede klachtenbehandeling, de medewerkers moeten beschikken over de juiste instructies, terwijl voortaan ook de geneesmiddelenvoorraden op de houdbaarheidsdatum gecontroleerd worden.

Verder zijn er strikte regels voor de verplichte aanwezigheid van de drogist of de assistent-drogist in de winkel. Alle medewerkers zijn nu ook verplicht de productkennis voortdurend op peil te houden. Met ingang van 1999 moeten drogisten en assistent-drogisten zich verder minstens eens in de vijf jaar laten nascholen op het gebied van geneesmiddelen.

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Winkelcentrum
Teakhouten meubelen
PolderTEAK
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 14.6 °C
  • 0.0 mm
  • 16.9 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top