Tel. 0321-333169 Peter Evers
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek

Eerste officiële behendigheidswedstrijd

Zaterdag 27 september 2008
Eerste officiële behendigheidswedstrijd
Foto: Agility for Fun - met toestemming gebruikt

BIDDINGHUIZEN - Op zondag 12 oktober a.s. zal onder auspiciën van de FHN (Federatie Hondensport Nederland) een officiële behendigheidswedstrijd voor honden worden georganiseerd door hondenschool Agility For Fun. De wedstrijd zal worden gehouden op het terrein van voetbalvereniging BAS te Biddinghuizen.

Wedstrijdsport
Sinds 2001 neemt hondenschool Agility For Fun met een steeds grotere en enthousiaste groep deel aan diverse wedstrijden in geheel Nederland. In eerste instantie waren er 3 leden van de hondenschool uit Biddinghuizen, die deelnamen met hun honden aan de wedstrijden. Inmiddels is de groep uitgegroeid naar 25 fanatieke combinaties. Dankzij vele sponsors uit de provincie en Biddinghuizen en de medewerking van voetbalvereniging BAS hoopt de organisatie een fantastische wedstrijd te organiseren.


Klasse
Tijdens de wedstrijd zullen er zo’n 330 combinaties aan de start verschijnen in diverse wedstrijdklasse. Mensen en honden die samen nog nooit een wedstrijd hebben gelopen, mogen starten in de debutanten klasse. Heeft een deelnemer vorig jaar reeds deelgenomen aan een nationale wedstrijd, dan dient deze te starten in de A-klasse. Vervolgens volgt na het behalen van de benodigde promotie punten de B-klasse, waarna de beste combinaties na 2 jaar uit kunnen komen in de hoogste C-klasse. In de C-klasse nemen diverse honden mee die zelfs deel hebben genomen aan de Wereldkampioenschappen afgelopen jaar in België. Voor honden ouder dan 7 jaar is er de veteranen klasse, in deze klasse zijn de hoogte van de sprongen minder hoog en is het parcours minder zwaar. In alle klasse zullen drie verschillende parcoursen worden gelopen, namelijk spel, vast parcours en jumping.


Grote en kleine honden
Dat behendigheid een sport is voor alle rassen honden, bewijst de FHN door de deelnemers niet alleen in te delen naar klasse, maar ook naar hoogte van de hond. In de toy klasse lopen de kleinste hondjes waaronder vele Vlinderhondjes. In de mini klasse zijn veel Terriërs te zien en de midi klasse wordt vooral bezet door zeer snelle Border Collies. In de klasse maxi wordt gestart met de grootste honden, waaronder Golden Retrievers en Labradors.


Biddinghuizen
De organisatie van de gehele dag is volledig in handen van de vrijwilligers van Hondenschool Agility For Fun onder leiding van Ferry Verhoef en Aline van de Brink. Naast de organisatie van de wedstrijd, zullen er ook leden van Hondenschool Agility For Fun gaan strijden voor de ereplaatsen in de diversen klasse. Natuurlijk doen er ook een aantal leden uit Biddinghuizen mee. Zo zal Angelique Hermus starten met haar jonge hond Djinta in de klasse A mini. In de hoogste klasse zal Marja Visser met haar hond Max deel nemen. Mariska van Diepenbeek neemt met haar Jack Russel deel in de klasse B toy en met Appenzeller Sennen Noxy strijdt zij in de veteranenklasse. Maar ook leden woonachtig in Lelystad, Zeewolde en Dronten zijn van de partij.

Kom kijken
Voor iedereen is er de gelegenheid om een kijkje te komen nemen tijdens de wedstrijddag. De wedstrijden starten om 9.30 uur en zullen rond 17 uur worden afgesloten met de prijsuitreiking. Tevens zijn er de gehele dag stands aanwezig waar leuke artikelen voor honden zijn te verkrijgen en is er een grabbelton voor de honden waarmee voor €0,50 een leuke verrassing door de hond kan worden gewonnen. De wedstrijdlocatie is het terrein van voetbalvereniging BAS. De toegang is gratis.

Agility for Fun

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Hondenclub
Kapsalon Beautiful Change
Kapsalon Beautiful Change
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top