Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Peter Evers Peter Evers
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Klusbedrijf Johan Bramer Klusbedrijf Johan Bramer
Fruithandel Van Beek Fruithandel Van Beek

Bouwproject Biddinghuizen bij RTL4

Vrijdag 10 oktober 2008

BIDDINGHUIZEN - In het TV-programma 'Van kavel tot Kasteel' volgt RTL 4 de bouw van verschillende projecten, waaronder Zuiderzee op Zuid aan de Strandweg in Biddinghuizen.

Over 2 maanden worden de eerste appartementen bij Zuiderzee op Zuid opgeleverd. Tijd voor presentator Joris om eens met hoofduitvoerder Cor Oostingh over het bouwterrein te lopen.

Op dit moment verloopt de bouw zeer voorspoedig. Met de herfst in aantocht, gaat het toch wat lastiger worden. Zuiderzee op Zuid ligt aan het Veluwemeer en daar kan het erg hard waaien. In plaats van vorstverlet, hebben ze hier last van windverlet. Bij een te harde wind gaan de lasten in de kraan zwiepen, waardoor het gevaarlijk is om verder te hijsen met de hijskraan.

Kraanmachinist John Berger weet hier alles van. Hij zit hele dagen op de kraan en ziet het project om zich heen groeien. “Als het echt te hard waait, ben ik hier degene die de bouw stop zet.”

Het bouwen geeft Oostingh voldoening: “Je ziet het project onder je handen groeien, en straks gaan de kopers er met veel plezier in wonen. Dat geeft toch wel voldoening.”

Ook Jaap en Alie zijn tevreden over de status van de bouw van hun appartement. “Dit schiet echt op, je ziet nu toch wel wat ontstaan.” Samen met Joris nemen ze een kijkje in hun appartement en buigen zich over de inrichting, want zo zonder tussenmuren is het lastig te bepalen waar alles komt te staan. Waar komt dan de badkamer? En waar komt de keuken?

Van Kavel tot Kasteel. Zaterdagmiddag, 17.30 uur, RTL 4 (Herhaling: zondag 9:00 uur)

Redactie BHZNet.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Wonen
Fruithandel Van Beek
Fruithandel Van Beek
Adverteerder in de rubriek Zuiderzee op Zuid
AH Jan Schuurhuis
AH Jan Schuurhuis
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 9.0 °C
  • 0.0 mm
  • 16.1 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Giromanager
BHZNet Giromanager BHZNet Giromanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
40 jaar AH Schuurhuis 40 jaar AH Schuurhuis 40 jaar AH Schuurhuis
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top