Terrascompleet.nl Terrascompleet.nl
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Joy 4 Life Joy 4 Life
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Fruithandel Van Beek Fruithandel Van Beek

Alice Naber-Lozeman Nederlands kampioene eventing

Zondag 12 oktober 2008

BIDDINGHUIZEN - Alice Naber-Lozeman (Biddinghuizen) is met Coral Estate Tom Cruise II de nieuwe Nederlands kampioene eventing.

Ondanks het feit dat zij drie balken uit de lepels wierp in het afsluitende springparcours bleef zij de beste Nederlandse combinatie met een 47e plaats in de eindrangschikking. Annemarie van Merekesteijn (Lieren) werd metr Ozon tweede en Anouk Gerven-Verwer (Chaam) legde met Eye Catcher beslag op het brons.

Voor Naber-Lozeman is deze titel haar vierde. Eerder werd zij Nederlands kampioene in de Olympische jaren 1996, 2000 en 2004. "Ik ben de gehele nacht kwaad op mezelf geweest. Waarom heb ik op hindernis acht niet de lange lijn genomen, maar de korte? Als ik daar die weigering niet had opgelopen had ik nu een plaatsje gehad in de top tien. Nu ben ik 47e en daar baal ik enorm van. Tot hindernis acht gaf mijn paard me enorm veel vertrouwen en daarom durfde ik ook de lijn te rijden die ik nu reed. Ook verderop in de cross ben ik samen met Tom Cruise nergens in de problemen gekomen. Daarom ben ik er dan ook volledig van overtuigd dat we het samen in de toekomst heel goed kunnen gaan vinden. Dit was pas de derde wedstrijd die we samen liepen en mijn doel is nu natuurlijk gericht op het EK in 2009 in Fontainebleau. Dan zullen we echt een koppel zijn geworden", aldus Alice Naber.

De drie springfouten in het afsluitende onderdeel weet de amazone ook aan gebrek aan ervaring met dit paard. "In de twee wedstrijden die we voorafgaande aan Boekelo hebben gereden was het springen voorafgaande aan de cross. Nu was het de dag erna en dan heb je toch duidelijk een ander paard. We hebben heel veel huiswerk en dat zullen we zeer intensief gaan oppakken", aldus Alice.

Bondscoach Martin Lips wil zeer intensief aan het werk richting het EK. "Ik ga geen A-kader samenstellen. Daarvoor is de groep waarop ik een beroep ga doen te klein. Ik denk dat ik het een kernploeg ga noemen en daar zal Alice met Tom Cruise zeker deel van uit gaan maken. Ook Tim Lips, Madeleine Brugman (zesde en zevende in dit Nederlands kampioenschap), Annemarie van Merkesteijn en young rider Ellen Kloos (Roosendaal) zullen daar deel van uitmaken", aldus Lips.

Julia Meistern geeft voorsprong niet uit handen
Duitse Julia Meistern heeft de minimale voorsprong die zij na de cross had met haar paard Schorsch in het afsluitende springparcours niet uit handen gegeven. Daardoor kon zij zich laten huldigen als 38ste winnaar van de internationale military van Boekelo. Kai Rüder, ook uit Duitsland, profiteerde optimaal van het springfoutje dat zijn landgenote Simone Deitermann met Flambeau H maakte. Rüder klom daardoor met Leprince des Bois op naar de tweede plaats in de eindstand, terwijl Deitermann, die na de dressuur de leiding van de wedstrijd in handen had, zakte naar de vierde plek. Derde werd nu de Britse Polly Stockton met Regulus.

In de landenwedstrijd ging de zege ook naar het Duitse team, waar winnares Meistern overigens geen deel van uitmaakte. Groot-Britannië werd tweede, voor Australië. Het Nederlandse kwartet eindigde als zesde. Nederlands kampioen Alice Naber Lozeman eindigde met Coral Estate Tom Cruise II in het algemeen klassement als 47ste, terwijl Annemarie van Merkesteijn met Ozon op de 51ste plaats eindigde. Dat was één plaats hoger dan de nummer drie van het Nederlands kampioenschap, Anouk GervenVerwer met Eye Catcher.

Van de 108 combinaties die van start gingen in de military van Boekelo komen 79 combinaties voor in de eindstand. Zes combinaties werden niet voor de veterinaire keuring aangeboden, eentje werd daarin afgekeurd en voor 20 combinaties was de cross een te zware opgave. Twee combinaties werden na afloop van het afsluitende springen gediskwalificeerd op reglementaire gronden.

Uitslag Nederlands kampioenschap
1) Alice Naber-Lozeman (Biddinghuizen) - Coral Estate Tom Cruise II - 84.30
2) Annemarie van Merkesteijn (Lieren) - Ozon - 90.30
3) Anouk Gerven-Verwer (Chaam) - Eye Catcher - 90.50

Uitslag Military Boekelo
1) Julia Mestern (Dui) - Schorsch - 38.00
2) Kai Rüder (Dui) - Leprince des Bois - 38.50
3) Polly Stockton (Eng) - Regulus - 41.20
47) Alice Naber-Lozeman - Coral Estate Tom Cruise II - 84.30
51) Annemarie van Merkesteijn - Ozon - 90.30
52) Anouk Gerven-Verwer - Eye Catcher - 90.50
64) Iris Pemen (Rijsbergen) - Roosje Embregts - 106.90
67) Jan van Beek (Rijsbergen) - Gidran Ima - 111.60
69) Madeleine Brugman (Bornerbroek) - Sundancer - 117.10
72) Madeleine Brugman - Lost for Words - 125.10

Uitslag teams
1) Duitsland - 127.70
2) Groot-Brittannië - 172.70
3) Australië - 188.40
6) Nederland - 265.10

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Drafsport
De Kubbe BV - Biddinghuizen
De Kubbe BV - Biddinghuizen
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 11.3 °C
  • 0.0 mm
  • 18.1 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Tourmanager
BHZNet Tourmanager BHZNet Tourmanager
BHZNet WK2018 Voetbalpoule
BHZNet WK2018 Voetbalpoule BHZNet WK2018 Voetbalpoule
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top