Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Adm. Financiële Advisering Kafa
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Oogstweg 31 Kjell's Opslag
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer

Hondenbehendigheid wedstrijd groot succes

Vrijdag 17 oktober 2008
Hondenbehendigheid wedstrijd groot succes
Foto: Agility4Fun

BIDDINGHUIZEN - Afgelopen zondag vonden op het voetbalterrein van BAS de hondenbehendigheidswedstrijd plaats die voor de eerste keer werden georganiseerd door hondenschool Agility For Fun uit Biddinghuizen.

Mede door het droge weer, de prima locatie en de vele vrijwilligers hebben ruim 350 combinaties in een geweldige ambiance kunnen strijden om de prijzen.

Biddinghuizen
Na jarenlange deelname bij wedstrijden van andere verenigingen en hondenscholen, was de organisatie dit keer in handen van de leden van Agility For Fun. De groen-zwarte delegatie had hiervoor contacten gelegd met voetbalvereniging BAS en dat bleek een uitstekende locatie te zijn. De wedstrijdlopers en de Federatie Hondensport Nederland waren dolenthousiast over de grote locatie en de unieke uitlaatplaatsen in het nabijgelegen bos.

Bezoekers
Niet alleen familieleden en vrienden van de leden van Agility For Fun hadden nu de gelegenheid om een wedstrijd te zien, maar ook vele inwoners van Biddinghuizen hebben kennis kunnen maken met deze tak van hondensport. Velen waren verwonderd over de snelheid van de honden waarmee ze over de toestellen sprongen, maar ook de commando’s en aanwijzingen die door de deelnemers op verschillende manieren werden aangegeven. Uiteraard werd er ook een kijkje genomen bij de diverse stands waar onder andere een hondentekenaar actief was en waar allerlei spullen voor de honden verkrijgbaar waren. Sommige honden mochten van hun baas zelfs mee doen aan de hondengrabbelton, waarmee lekkere verrassingen door de honden konden worden verdiend.

Prijzen
Dankzij de vele sponsors waren er dit keer niet alleen bekers, maar ook mooie speeltjes en voer voor de honden te winnen. Deze prijzen werden niet alleen door de bazen gewaardeerd, maar zeker ook door de deelnemende honden. De leden van Agility For Fun wisten naast de organisatie ook nog met hun deelname zestien prijzen in de wacht te slepen. De meest succesvolle combinaties waren Aline van de Brink met Skip en Sylvia Buijs met Blues, zij behaalden zowel bij het Spel, Vast Parcours en de Jumping een prijs. Hoofdorganisatie Ferry Verhoef behaalde met Chucky in de hoogste klasse (C Midi) twee prijzen en Cathy Stilkenboom behaalde in de hoogste toyklasse twee prijzen met haar hond Bliksem en één prijs met Sylver. Iris Oorschot met haar hond Floris behaalde in de debutantenklasse twee prijzen en Angelique Hoff met Shady won ook een prijs in deze klasse. Tot slot was er voor Mariska van Diepenbeek met Puk in de klasse B Toy nog een prijs op het Vast Parcours.

Info
Wanneer u naar aanleiding van deze wedstrijd interesse heeft gekregen in de behendigheidssport voor honden, bent u op donderdagavond en zaterdag van harte welkom op onze trainingslocatie aan de Hoekwantweg 7 te Biddinghuizen. Naast behendigheidslessen worden er ook cursussen voor puppy, jonge honden, sociale huishond en dogdance gegeven.

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Hondenclub
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin
Terrascompleet.nl
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top